Hesabım
    ‘Dear White People’ ve ‘When They See Us’ın İzlenme Sayıları İkiye Katlandı!

    Son olaylar, iki yapıma da ilgiyi artırdı.

    Dear White People” ve “When They See Us”, Amerika'da devam etmekte protestoların ortasında, herkesin ilgisini çektiği ve duygusal olarak yakın hissettiği günlerde izlenme sayılarını katladı. Veri araştırma şirketi Parrot Analytics'ten gelen yeni bir rapora göre ABD içinde "Dear White People" izlenme sayısı geçen haftaya göre yüzde 329, "When They See Us" ise bir önceki haftaya göre yüzde 147 artış gösterdi.

    Şirket, 27 Mayıs - 2 Haziran tarihleri ​​arasında Netflix'te mevcut olan her iki seri için de talebi izledi. Parrot Analytics, geçtiğimiz hafta Minnesota'da beyaz bir polis memuru tarafından öldürülen silahsız bir siyahi adam olan George Floyd'un öldürülmesine ilişkin ülke çapında düzenlenen protestoların ardından her iki diziye de ilginin arttığını bildirdi. Parrot Analytics’in ortak içgörü direktörü Ashley Alleyne-Morris, “Bir hafta süren acı ve protestolar sırasında bu serilere talep doğal olarak yeniden canlandı. Yeni seyirciler bu hikayeleri bir eğitim ve anlayış biçimi olarak da görüyor.” dedi.

    Veriler, iki seri için keskin bir ilgi açıklamasına rağmen, bu gösterileri kaç izleyicinin izlediği tam olarak belli değil. Bir Parrot Analytics temsilcisi IndieWire'a Netflix'in başlıkları için görüntüleme verilerini düzenli olarak yayınlamadığı için Parrot Analytics'in bunun yerine dosya paylaşımı, indirmeler, sosyal videolar, araştırma ve sosyal medya gibi veri noktaları yoluyla katılımı ölçtüğünü söyledi. “Dear White People” ve “When They See Us”ın bu artışı şaşırtıcı değil. Çünkü, her iki yapım, olaylar olmadan önce de oldukça popülerdi ve izlenme oranları hep yüksek seyrediyordu. 

    Netflix, yakın zamanda Spike Lee filmi "Da 5 Bloods"la da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Savaş üzerinden yine ırkçılık ve siyahilere bakışın da yer alacağı film, aynı zamanda Spike Lee mizahına da sahip. Bakalım filmin izlenme sayıları ve olası ödül dedikoduları nasıl şekillenecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top