Hesabım
    Mahershala Ali, Boks Efsanesi Jack Johnson'ı Canlandıracak

    6 bölümlük HBO mini dizisinin adı "Unruly" olacak.

    Mahershala Ali, HBO için çekilen mini bir dizide boksör Jack Johnson'ı canlandıracak. Altı bölümlük dizinin adı “Unruly” olarak belirlendi. Dizide, ilk siyahi ağır siklet boks şampiyonu olan Johnson’ın yükselişini ve meydan okuması için ödediği bedeller anlatılacak. Hikaye için, Ken Burns tarafından üretilen ve yönetilen PBS belgeseli “Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson” ve Geoffrey C. Ward'ın eşlik eden kitabı temel alındı.

    İlk olarak 2013 yılında HBO'da geliştirilmeye başlanan projeyi başlangıçta Beau Willimon yazmaya başladı. Dominique Morisseau, dizide yazar ve yönetici yapımcı olarak görev yapacak ve Ali, oynadığı rolün yanı sıra Know Wonder adı altında yapımcı olacak. Tom Hanks de Gary Goetzman'la birlikte Playtone aracılığıyla yapımcı olacak. 

    Ali, daha önce 2000 yılında sahne aldığı “The Great White Hope” filminde Johnson'ı oynamıştı ve daha önce Johnson'ı ekranda tekrar oynama arzusundan bahsetmişti. Rol, Ali'yi geçen yıl Emmy adaylığı kazandığı “True Detective”in üçüncü sezonunda beraber çalıştığı HBO'ya geri getirmiş oluyor. Diğer TV rolleri arasında, ikinci sezonuyla “Ramy” ve ilk sezonuyla “Luke Cage” bulunuyor. Ayrıca, kendisine Emmy adaylığı getiren House of Cards'ta da yer almıştı. Film tarafında ise Ali için işler muhteşem ilerliyor. Hem “Moonlight”, hem de “Green Book” rolleri için iki Oscar kazandı. Ayrıca Marvel için yeni bir “Blade” filminde başrolde yer alacak.  

    Broadway müzikallerinde de çalışan Morisseau'nun televizyon projeleri arasında “Shameless”ta görev aldığı ortak yapımcılık bulunuyor. Şu an FX'te geliştirmekte olduğu projeleri mevcut. Film tarafında daha önce Fox Searchlight için “Step”i yazmıştı. “Soul Train” serisine dayanan yeni bir müzikali ise şu anda geliştiriyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top