Hesabım
    Yeni Zelanda, ‘The Lord of the Rings’ ve ‘Cowboy Bebop’ Yapımlarına Üretim İzni Verdi

    Her iki yapım da sete geri dönüyor..

    Amazon Prime Video’nun televizyon uyarlaması “The Lord of the Rings” ve Netflix’in Japon animasyon dizisi “Cowboy Bebop”u uyarlayacağı yapımların her ikisine de beş yeni projeyle birlikte Yeni Zelanda'da üretime başlama ya da devam etme izin verildi. Yeni Zelanda medya sitesi Stuff'a göre, İşletme, İnovasyon ve İstihdam Bakanlığı yedi proje için uluslararası ekibin, koronavirüs pandemisi nedeniyle yarım kalan projelere devam etmesi ya da yeni başlayacak çekimler için ülkeye girmesine izin verildiğini açıkladı.

    Uzun zamandır beklenen izinler, “Avatar” filminin devamı ve ekibe izin verilen Jane Campion filmi “The Power of the Dog”un yanı sıra, televizyon şovları “The Lord of the Rings”, "Cowboy Bepop” ve “Power Rangers Beast Morphers” ile “The Greatest Beer Run Ever” ve “Sweet Tooth” filmleri için de gelmiş oldu. Altı ay boyunca toplam 206 oyuncu ve ekip üyesi ile otuzbeş aile üyesi içini ülkeye girişine izin verilecek. Yapımlara izin verilmesinin 3.000 kişiye iş istihdamı yaratacağını ve Yeni Zelanda ekonomisine 400 milyon dolar gelir getirmesi planlanıyor.

    Ekonomik Kalkınma Bakanı Phil Twyford, Stuff tarafından elde edilen bir açıklamada, "COVID-19'u yönetmedeki başarımız, ülkemize hala ekran içeriğini güvenli bir şekilde üretebilen birkaç ülkeden biri olma fırsatı veriyor. Uluslararası prodüksiyon şirketlerinden aldığımız sorular ve ilgiler bana uluslararası film topluluğunun Yeni Zelanda'yı küresel güvenli bir sığınak olarak gördüğünü söylüyor. Bu, yakalamamız gereken bir fırsat ilişkisi. Dünyanın karşı karşıya olduğu kargaşaya rağmen, Yeni Zelanda, sektör için heyecan verici bir yer.” dedi.

    “Yüzüklerin Efendisi” televizyon dizisi, salgın vurduğunda Auckland'da zaten yapım aşamasındaydı ve bazı ekip üyelerinin ülkede karantinaya alınmasına izin verilirken, diğerleri evlerine dönmüştü. Yeni Zelanda Film Komisyonu, “Yüzüklerin Efendisi”nde ön prodüksiyon aşamasının başladığını belirtti. “Cowboy Bepop” için prodüksiyon başlamadı, ancak Netflix’in anime uyarlaması için Yeni Zelanda'ya ondokuz ekip ve dokuz aile üyesi daha getirecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top