Hesabım
    Emmy Adaylıklarındaki Sürprizler ve Hayal Kırıklıkları!

    Emmy adaylarında birçok sürprize imza atıldı

    Tarihin belki de en önemli Emmy sezonunda birçok sürpriz ve hayal kırıklığı da yaşandı. İnsanların pandemi nedeniyle daha çok evde olduğu, bir dönem ise tamamen eve kapandığı dönemde hem devam eden hem geçen sezondan sarkan birçok yapım izlenme sayılarını katladı. Bu sebeple de bu seneki Emmy Ödülleri daha çok kişinin ilgisini çekti. 

    Adaylıklara Netflix ve HBO damga vururken, Watchmen en çok adaylık alan dizi olarak dikkat çekti. Ünlü Hollywood yıldızlarının da TV'ye yönelmesiyle bazı kategoriler bir Oscar listesiymiş gibi oluştu. Elbette tüm bunlara rağmen izleyicilerin üzüldüğü ya da şaşırıp, çok sevindiği kararlar da vardır. Onlara bir göz atalım.

    SÜRPRİZLER

    HBO dizisi Euphoria'nın başrolünde yer alan Zendaya'nın Emmy adaylığı dizi hayranlarını fazlasıyla memnun etti ve birçok yıldız oyuncuya rağmen adaylığı alması sürpriz olarak nitelendiriliyor. 

    The Mandalorian'ın en iyi drama dizisine aday olması da adaylıkların en büyük sürprizlerindendi. Disney Plus ve Lucas Film bile, projeye başlarken bir Star Wars yapımının Emmy adayı olmasını sanırız beklemezlerdi.

    Netflix'in en çok adaylık alan platform olması da şaşırtıcı. Tamam dev bir platform, sürekli üretimdeler ama HBO varken bu büyük sürpriz. Kaldı ki en çok adaylık alan dizilerin arasında Netflix dizileri fazla yer almadı. Buna rağmen önemli başarı.   

    Mini dizi kategorisinde Unorthodox'un adaylığı da kesinlikle bir sürpriz. Sert ve önemli konusuna rağmen izleyiciyi ikiye bölen ve aslında o kadar coşkuyla karşılanmayan dizi, birkaç adaylıkla listeye girmeyi başardı.

    Breaking Bad ve Better Call Saul'un yıldızlarından Giancarlo Esposito, bu yıl iki adaylık birden alarak önemli bir sürprize imza attı. Zaten geçtiğimiz yıl da yer aldığı Better Call Saul adaylığını yine kapan Esposito, The Mandalorian'la konuk oyuncu olarak da Emmy adayı olmayı başardı.

    HAYAL KIRIKLIKLARI

    Pose dizisi, çoğu izleyiciye ve eleştirmene göre daha iyi bir sezonla var olmasına rağmen en iyi drama dalında aday olamadı. Geçen sene ödülü kazanan başrol Billy Potter yeniden aday oldu ama izleyiciler bunu yeterli bulmadılar.

    Meryl Streep ve Laura Dern aday olabildi ama geçtiğimiz yıl ödül kazanan Big Little Lies yıldızı Nicole Kidman aday olamadı ve arkadaşlarını yalnız bıraktı. Dizinin de aday olamaması büyük bir sürpriz olarak gözümüze çarpmış oldu.

    Ryan Murphy dizisi Hollywood birkaç adaylık kazandı ama en önemli kategorilerden eli boş dönüyor. Hollywood'un nostaljik dönemine yaratıcı bir bakış atan dizi, izleyicilerden de geçer not almıştı.

    Better Call Saul bir kez daha drama kategorisinde aday olmayı başardı ama başrol oyuncusu Bob Odenkirk dha önce 4 kez aday olduğu Emmy'de bu kez yer alamadı. Diziye aynı beğeniyi sürdüren akademi üyeleri, Odenkirk'ü belki de fazla sağlam aday olduğu için listeye almadı. 

    Mrs. America'dan Cate Blanchett, Margo Martindale, Uzo Aduba ve Tracey Ulmman Emmy adaylığı kapmayı başardılar ama dizinin en iyi performanslarından birini veren Ros Byrne görmezden gelindi.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top