Hesabım
    "Carnival Row"un İkinci Sezon Çekimleri Tamamlandı!

    Covid sonrası sete giren dizi ikinci sezonu tamamladı

    Orlando Bloom ve Cara Delevingne'in başrollerini paylaştığı Viktorya döneminde geçen fantastik dizi “Carnival Row”, Çek Cumhuriyeti'nde sete girdi ve Covid sonrası yarım kalan çekimlerini tamamladı. Yapımcılığını Amazon Studios ve Legendary Television'ın yaptığı dizi, ülkede çekimler için gelmiş geçmiş en büyük harcama yapan dizi durumunda. Şovun ikinci sezonu için çekimler 11 Kasım 2019'da başladı ve 12 Mart'ta ülkedeki pandemik kapanma nedeniyle durduruldu.

    Covid sonrası, kalan birkaç haftalık mesaisini tamamlayan dizi, Çek Cumhuriyeti'ndeki uluslararası çekimlerin 7 Mayıs'ta devam izin almasına rağmen ABD prodüksiyonları, Hollywood stüdyoları ve sendikalar arasında anlaşmalar yapılıncaya kadar ertelendi. Ülkedeki diğer büyük bütçeli dizi çekimleri arasında "Wheel of Time" (Amazon Studios), "The Falcon and the Winter Soldier" (Marvel Studios), "Haunted" (Netflix), "Das Boot" (Bavaria Fiction) ve "Transatlantic 473" (Netflix) bulunuyor.

    Dizi, egzotik memleketleri insan imparatorlukları tarafından işgal edilen, mitolojik yaratıklarla dolu bir Viktorya dönemi fantezi dünyasını anlatıyor. Bu artan nüfus, özgürce yaşamanın, sevmenin ya da uçmanın yasak olduğu insanlarla bir arada yaşamak için mücadele ediyor. İlk sezon, bir dizi cinayetin soruşturulmasının ardından gergin bir şehri geride bırakmıştı. Çek Film Komisyonu başkanı Pavlína Žipková'ya göre, yapımda sadece % 10 yabancı ekip üyesi olmak üzere yaklaşık 900 kişi çalıştı. Bu sayının 400'ü Barrandov Stüdyoları'nda yapılan setlerin yapımında çalışan zanaatkârlardı.

    İkinci sezonun showrunner'ı Erik Oleson ise yaptığı açıklamada: “Çek ekibimizin zanaatkarlığı, sektörde 30 yılı aşkın süredir gördüğüm en iyiler arasında. Devasa "Carnival Row" setleri, bilemeyeceğiniz kadar titiz ayrıntılarla oluşturuldu. Sokaklarında, dar sokaklarında ve doğrudan kendi başına işlevsel çalışma setleri olan binaların içinde yürüyebilirsiniz. Başka bir yerde inşa etmesi ve filme alması aşırı derecede pahalı olan dekorlar yalnızca sektörle mümkün değil, yerel halk bunu makul bir fiyat ve gülümsemeyle gerçekleştiriyor." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top