Hesabım
    'Tomb Raider'ın Yönetmeni Roar Uthaug'dan "Troll" Geliyor!

    Netflix ve Uthaug, anlaşmayı imzaladı.

    Netflix, Tomb Raider ve The Wave filmlerinin yönetmeni Roar Uthaug'un Norveçli canavar filmi Troll'e sahip. İskandinav efsanesinden esinlenilen film, 1.000 yıldır tuzağa düşürüldüğü Norveç dağlarının içinden yaşayan devasa bir yaratığın uyanması üzerine kuruluyor. Öfkelenen dev canavar, kırsal kesimden, Norveç'in başkenti Oslo'ya doğru yol alır. Uthaug, filmi orijinal fikrinden yola çıkarak yönetecek. Yapımcılığını, Norveç Netflix filmi Cadaver'ın arkasındaki şirket olan Motion Blur adına Espen Horn ve Kristian Strand Sinkerud yapacak.

    Yönetmen Uthaug, konuyla ilgili açıklamaında; "Troll, 20 yılı aşkın süredir zihnimde gelişen bir fikir. Netflix ve Motion Blur'daki hevesli ve hırslı insanlara nihayet bunu gerçekleştirebilmeme destek oldukları için minnetarım. Bu, gerçekten bir hayalin gerçekleşmesi. Norveç canavarını dünyaya salmak için sabırsızlanıyorum." dedi.

    Roar Uthaug, kısıtlı bütçe dahilinde üst düzey yapımlar sunmasıyla ün kazandı. Çığır açan filmi, İskandinav korku hikayesi Cold Prey, yerel bir gişe başarısı oldu ve birçok devam filmi üretti. Hollywood'un dikkatini çeken yapım ise, Norveç fiyordundaki küçük bir kasabayı harap eden ve büyük bir tsunamiyi tetikleyen 2015 felaket filmi The Wave oldu. Uthaug, Warner Bros. ve MGM için 2018 yılında Tomb Raider yeniden çevriminde Alicia Vikander'ı yönetti.

    Netflix Uluslararası Orijinal Film Başkan Yardımcısı David Kosse, "Bu ölçekte bir Norveç projesini Roar Uthaug ve Motion Blur'la birlikte dünyaya sunmaktan dolayı inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Roar, son derece yetenekli bir film yapımcısı ve bu hırslı, eğlenceli filmle Norveç kökenlerine geri döneceği için heyecanlıyız." dedi. Yapımcılar, Espen Horn ve Kristian Strand Sinkerud, Norveçli bir peri masalı figürünü "küresel pazar için Norveçliler tarafından oynanan, yönetilen ve üretilen" bir uzun metrajlı filmde hayata geçirmekten dolayı özellikle heyecanlandıklarını söylediler. Netflix, Troll'u 2022'de dünya çapında yayınlamayı planlıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top