Hesabım
    Britbox, John Lennon Belgeseli "Lennon’s Last Weekend"in Haklarını Satın Aldı

    Belgesel serisinin, sanatçının 40. ölüm yıl dönümünde yayınlanması bekleniyor

    George Konig / Rex

    BBC Studios ve ITV tarafından işletilen yayıncı BritBox U.S., efsanevi müzisyen John Lennon’ın ölümünden önceki son röportajı üzerinden ilerleyen orijinal bir belgesel serisi olan “Lennon’s Last Weekend”in haklarını satın aldı. Brian Grant'ın (Video Killed the Radio Star) yönetmenliğini üstlendiği "Lennon’s Last Weekend", Lennon’un Andy Peebles'le yaptığı, 1980 yılının Aralık ayında öldürülmeden hemen önce şahsen verdiği BBC Radio röportajını konu alıyor.

    Yoko Ono'yla birlikte tanıtacağı "Double Fantasy" adlı yeni bir albümle Lennon, Peebles'e The Beatles'ın dağılmasından, Paul McCartney'le olan ilişkisinden, ABD ve Birleşik Krallık'taki siyasi meselelerden, ailesinden ve Liverpool için memleket hasretine kadar her konu hakkında samimi bir şekilde konuştu. . Ayrıca Phil Spector, Elton John, Mick Jagger ve David Bowie ile çalışmaktan ve "Imagine", "Give Peace A Chance" gibi birçok solo albümü nasıl ürettiğinden bahsetti.

    Katkıda bulunan yeni röportajların da yer alacağı belgesel, Aralık ayında, Lennon’ın ölümünün 40. yıl dönümünde BritBox'ta yayına başlayacak. Şimdilik yapımın süresi ve kaç bölüm olacağı hakkında net bir bilgi yok. MGMM Studios ve Sky Arts U.K tarafından üretilecek belgesel, uluslararası olarak Abacus Media Rights tarafından dağıtılacak. BritBox başkanı ve CEO'su Soumya Sriraman, "Harika İngiliz programcılığının gerçek evi olan BritBox, bu sevilen İngiliz müzik ikonu hikayesini izleyicilerimizle paylaşmaktan gurur duyuyor. Umarım, Lennon’ın BBC için yaptığı son röportajlarının bu belgeseli, hayranlarına onun 80. yılındaki hayatını ve mirasını kutlamaları için bir yol sağlar." dedi.

    BritBox, ABD'de bir milyondan fazla aboneye sahip ve 25 ülkede yayın yapıyor. Bu arada, John Lennon cinayetiyle ilgili bir soruşturma olan ve katili Mark Chapman'a derinlemesine erişim sağlayan Sky orijinal belgeseli "Let Me Take You Down"ın da müzisyenin Aralık ayındaki 40. ölüm yıl dönümünde hazır olması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top