Hesabım
    Clint Eastwood'un Efsaneleştiği Sergio Leone Başyapıtı ‘A Fistful Of Dollars’, TV'ye Uyarlanıyor

    Western klasiği, Gordon Picture tarafından dizileştiriliyor

    Clint Eastwood’un kariyerinin başlamasına yardımcı olan, Sergio Leone'nin klasik spagetti Westerni, A Fistful of Dollars (Bir Avuç Dolar), Mark Gordon Pictures tarafından TV'ye uyarlanıyor. Şirket, Eastwood'un başrol oynadığı 1964 yapımı filmin yanı sıra, uyarlandığı film olan Akira Kurosawa'nın samuray destanı Yojimbo'nun da haklarını satın aldı. 

    Game of Thrones yazarı Bryan Cogman'ın seriyi uyarlamak için görüşmelerde bulunduğu gelen haberler arasında. Yojimbo ve A Fistful of Dollars'ın ortak hikayesinde, şiddete boğulmuş bir şehre gelen ve kasabanın rakip çetelerini yok etmek için zekâ ve becerisini kullanan gezgin bir yabancının, yani "İsimsiz Adam"ın hikayesi anlatılıyor. Kurosawa'nın filminde başrolü usta oyuncu Toshiro Mifune canlandırıyor.

    Seri, hikayenin orijinal ve çağdaş bir yeniden anlatımı için bu kaynak materyallerden yararlanacak. Yojimbo, film yapımında başka bir Kurosawa ustalık sınıfı olarak kendi başına dururken, A Fistful of Dollars yalnızca Eastwood’un film kariyerini başlatmakla kalmadı, aynı zamanda diğer ikonik Western filmlerine de öncülük etti. Leone'nin Dolar Üçlemesi olarak bilinen film serisi For a Few Dollars More ve The Good, The Bad and The Ugly yapımlarıyla devam etti.

    Mark Gordon Pictures'ın eOne ile mevcut bir anlaşması var ve bu anlaşma kapsamında birden çok tür ve ortamı kapsayan geniş bir proje listesi almaya, geliştirmeye ve üretmeye devam ediyor. Bu anlaşma kapsamında, TV dünyasında nispeten daha az yapıma yer verilen Western türüne el atan şirketin bir sonraki projesi bambaşka bir türde olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top