Hesabım
    Hulu, Çok Satan Roman ‘Interior Chinatown’u Diziye Uyarlıyor!

    Ödüllü roman için anlaşma tamamlandı

    UTA

    Charles Yu’nun son romanı "Interior Chinatown" televizyon için uyarlanıyor. Hulu, Yu'nun kendi eserini uyarlaması için romana dayanan bir dizi geliştiriyor. UTA tarafından aracılık edilen kitap için son derece rekabetçi görüşmeler yapıldığını ve sonuç olarak, Participant ve Dan Lin’in prodüksiyon için projeye dahil olduğu açıklandı. 

    "Interior Chinatown", hem işte hem de kişisel yaşamında klişe rollere ve klişe bakışlara karşı mücadele eden Asyalı-Amerikalı bir aktörün hikayesini anlatıyor. Roman, bu yılın başlarında Pantheon Books tarafından yayınlandı ve Yu'ya kurgu kategorisinde Ulusal Kitap Ödülü finalistleri arasında bir yer kazandırdı. Yu'nun yanı sıra, projede Rideback adına Dan Lin, Lindsey Liberatore, Elsie Choi ve Participant adına Miura Kite yürütücü yapımcılığını üstleniyor. Bu yılın başlarında Yu, kitabı ve ekranda Asyalılar ve Asyalı-Amerikalıların temsil edilememesini tartışmak için "The Daily Show With Trevor Noah" da bir sohbete katılmıştı.

    Yu, HBO’nun "Westworld", FX’in "Legion", AMC’nin "Lodge 49" ve Facebook’un "Sorry For Your Loss" dizilerinin bazı bölümlerini kaleme alarak TV alanında zaten bol miktarda yazma deneyimine sahip oldu. Daha önceki basılı çalışmaları arasında 2010 yılında yayınlanan "How to Live Safely in a Science Fictional Universe" ve "Third Class Superhero" romanları ve "Sorry Please Thank You" adlı kısa öykü koleksiyonları yer alıyor.

    Proje, Participant'ın listesine son eklenen TV projesi oldu. Listede, Ava DuVernay'in "When They See Us", bilim kurgu dramı "Noughts + Crosses" ve "America to Me" ile "City So Real" dizilerini içeren birkaç Steve James belgeseli bulunuyor. Dizinin çekimlerinin 2021 yılının yaz aylarında başlaması bekleniyor. Oyuncu kadrosu ise bu yıl bitmeden netleşecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top