Hesabım
    Dungeons & Dragons'un TV Dizisi Yolda!

    Dungeons & Dragons, aynı anda TV ve sinemaya dönüyor..

    Hasbro, canlı-aksiyon bir Dungeons & Dragons televizyon dizisi geliştiriyor. Masa üstü rol yapma oyunu, Hasbro'nun 1999'da satın aldığı Wizards of the Coast tarafından yayınlandı. Hasbro'nun ayrıca, Spider-Man: Homecoming yazarları Jonathan Goldstein ve John Francis Daley'in yöneteceği bir film projesi de var.

    Bu proje, klasik RPG'nin ilk kez küçük ekrana uyarlanması değil. CBS, 1983-1985 yılları arasında Dungeons & Dragons adlı bir cumartesi sabahı çizgi film serisi yayınladı. Animasyon dizisi, D&D temalı bir eğlence parkı gezintisi sırasında bir fantezi dünyasına geçiş yapan bir grup arkadaşa odaklandı. Dungeon Master adlı bir akıl hocası, maceralarında onlara rehberlik etti. Dizi, üçüncü sezonunda iptal edildi, final bölümü yazıldı ama yayınlanmadı. Ayrıca; 2000 yılında gösterime giren bir Dungeons & Dragons filmi de var. Gişede kötü bir performans sergilemesine rağmen biri televizyon, diğeri doğrudan video filmi olan iki devam filmi çekildi.

    Dungeons & Dragons'ın popülaritesi son yıllarda patlama yaptı. 2014'te beşinci sürümün yayınlanması oyun kurallarını basitleştirdi ve yeni oyuncuların başlamasını kolaylaştırdı. Dungeons & Dragons'ın resmi medya uyarlamalarının kötü bir şöhreti var. 1980'lerin karikatürü muhtemelen en çok sevilen D&D uyarlamasıdır. 2000 yılında başlayan film üçlemesinin üç filmi de son derece kötü bulunmuştu. Bununla birlikte, tam tersi, bir grup profesyonel seslendirme sanatçısının D&D oynadığı Critical Role gibi başarılı ve popüler canlı yayın serisi de mevcut.

    Görünüşe göre, D&D'nin rol yapma yönlerini ekranda görmek, izleyicinin ilgisini çekme konusunda çok başarılı değil. Belki de yeni Dungeons & Dragons TV şovu, rol yapma mekanizmalarını entegre etmenin akıllıca bir yolunu bulabilirse başarılı olabilir ve son dönem artan TV popülaritesini kullanarak daha iyi bir şansı olabilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top