Hesabım
    ‘The Last of Us’ın TV Uyarlamasının Yayın Platformu Belli Oldu

    TV dünyasına bir video oyun uyarlaması daha ekleniyor

    "The Last of Us" dizisi uyarlaması HBO'dan resmi olarak yeşil ışık aldı. Projenin ilk olarak mart ayında premium kablo kanalında geliştirilmekte olduğu duyuruldu. Aynı isimli video oyununa dayanan dizi, modern uygarlığın yok edilmesinden yirmi yıl sonrasında geçiyor. Sert bir hayatta yaşam mücadelesi veren Joel, 14 yaşındaki Ellie'yi baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırmak için görevlendirilir. Küçük bir iş olarak başlayan hikaye, kısa sürede acımasız ve yürek parçalayıcı bir yolculuğa dönüşür, çünkü ikisi de ABD'yi dolaşmak ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorundadır.

    Chernobyl'ın yaratıcısı Craig Mazin, oyunun yazarı ve kreatif direktörü Neil Druckmann'la birlikte dizinin yazarlığı ve baş yapımcılığını üstleniyor. Carolyn Strauss ayrıca oyun geliştirme stüdyosu Naughty Dog'un başkanı Evan Wells'le birlikte yönetici yapımcılığı üstlenecek. PlayStation Productions'tan Asad Qizilbash ve Carter Swan da baş yapımcı olacak. Proje, Sony Pictures Television ortak yapımı. 

    HBO Programming başkan yardımcısı Francesca Orsi, "Craig ve Neil kendi liglerinde vizyonerler. Eşsiz Carolyn Strauss'la birlikte dümendeyken, bu dizi "The Last of Us" oyunlarının ölümcül hayranları ve bu türü belirleyen destanın yeni izleyicileri arasında kesinlikle yankı uyandıracak. Bu destansı, güçlü bir şekilde sürükleyici hikayeyi uyarlamak için Naughty Dog, Word Games, Sony and PlayStation'la ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

    "The Last of Us", hem sektör eleştirmenlerinin, hem de hayranlarının güçlü eleştirileriyle 2013 yılında yayınlandı. Geçen yıl, oyunun çok sayıda ödül kazanmasının yanı sıra toplamda 20 milyon kopya sattığı bildirildi. "The Last of Us Part II" haziran ayında yayınlandı. Sony Pictures Television Studios başkanı Jeff Frost ve PlayStation Productions'ın başkanı Qizilbash, "HBO ve bu harika yaratıcı ekiple The Last of Us serisini hayata geçirmek için çalışmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top