Hesabım
    The Queen's Gambit'ten Netflix Rekoru!

    Dizinin, Netflix için anlamı artık daha büyük..

    Drama dizisi The Queen's Gambit, Netflix'e damga vurdu. Anya Taylor-Joy'un başrolünü oynadığı, yaratıcı / showrunner Scott Frank'ten gelen yeni televizyon dizisi platform rekoru kırarak bugüne kadar en çok izlenen senaryolu mini dizi oldu. Walter Tevis'in 1983 yılında yazılan ve New York Times en çok satanlar listesine giren romanından uyarlanan The Queen's Gambit, yükselen bir yıldızın baskılarla boğuştuğu bir satranç hikayesi anlatıyor. 

    20. yüzyılın ortalarında sıkıntılı bir çocukluk geçiren ve sorunlarla da adeta bir satranç gibi oynayan Beth Harmon'ın hikayesi pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, 23 Ekim lansmanının ardından, ilk bir ayda 62 milyon hane tarafından izlendi.T he Queen's Gambit, aynı zamanda 92 ülkede Netflix'in ilk 10 sıralamasında yer alıyor. The Queen's Gambit ayrıca; Netflix'e göre 63 ülkede 1. sırada yer alıyor.

    Tarihsel olarak Netflix, söz konusu yapımların en az iki dakika boyunca izlenmesi üzerinden derecelendirir. Bunun yanı sıra, aynı evden başka izleyenler olabileceğini de hesaba katmak gerekir. Elbette, bu ölçüt güvenilmez, çünkü anlamlı bir süre boyunca kaç kişinin aktif olarak içerikle etkileşime girdiğine ve içeriği izlediğine dair kesin bir sonuç vermez.

    Genç bir kadının, satrançta zirveye yükselişiyle ilgili, nispeten abartısız, dikkatlice düşünülmüş ve biraz zorlayıcı bir anlatımla izleyiciye aktarılmasının tüm dünyada bu denli ilgi görmesi sürpriz sayılabilir ama Netflix'in izleyici portföyü sürekli genişliyor ve değişiyor. Bunun bir göstrgesi olarak, ülkemizde günlerdir konuşulan ve hakkında tartışmalar yapılan Bir Başkadır dizisini göstermek mümkün. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top