Hesabım
    Riz Ahmed ve Left Handed Films, Amazon'la Genel Anlaşma İmzaladı

    Riz Ahmed, yapım şirketiyle birlikte Amazon için çalışacak..

    Riz Ahmed'in sahibi olduğu Left Hand Film, Amazon Stüdyoları ile genel bir TV prodüksiyonu anlaşması imzaladı. Haber, Ahmed'in Amazon filmi Sound of Metal'daki başrolü için övgü dolu eleştiriler almaya devam ederken gelmiş oldu. AMC'nin emektarı Allie Moore, Ahmed'le birlikte şirketin prodüksiyon ve gelişimini denetlemek için televizyon başkanı ve kıdemli başkan yardımcısı olarak Left Handed'a katılıyor.

    Left Hand'in ufukta, Fipresci Uluslararası Eleştirmenler Ödülü'nü kazanan ve şu anda en iyi senaryo dahil altı BIFA Ödülü'ne aday gösterilen, Berlin Film Festivali'nde de prömiyerini yapan, Riz Ahmed'in başrolünü paylaştığı ve yapımcılığını üstlendiği Mogul Mowgli filmi dahil birkaç projesi var. Strand dizisi bu yıl ABD'de yayınlayacak. Ayrıca, Joe ve Anthony Russo'nun yeni projelerinin yanı sıra Shakespeare'in modern bir yorumu olan, Ahmed'in başrol oynayacağı bir Hamlet filmi bulunuyor.

    Left Handed'e katılmadan önce Moore, AMC Stüdyoları'nda programlama başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2013'te AMC'ye katıldı ve Better Call Saul, Dispatches From Elsewhere, Fear the Walking Dead, Halt & Catch Fire, Lodge 49 ve Soulmates gibi birçok diziyi yönetti. AMC'den önce Gran Via Prods'ta çalıştı. Bundan sonta Left Hand için, bir süre Amazon adına çalışmalar yürütecek.

    Amazon'un Ahmed'le olan anlaşması, teknoloji devi için bir dizi yüksek profilli yapım planının en sonuncusu. Şirketin ayrıca, Nicole Kidman, Lizzo, Jordan Peele, Marvelous Mrs. Maisel yapımcıları Amy Sherman-Palladino, Daniel Palladino, Phoebe Waller-Bridge ve Brad Pitt'in Plan B Entertainment şirketleriyle de anlaşmaları var. HBO'nun The Night Of dizisiyle en iyi erkek oyuncu dalında Emmy ödülünü kazanan Ahmed, son olarak Sound of Metal filminde başrol oyuncusu olarak Gotham Ödülü kazandı ve Oscar için tahminlerde üst sıralarda yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top