Hesabım
    İzlanda Dizisi ‘Blackport', Dünyaya Açılıyor

    Dizinin hakları APC Boards tarafından satın alındı..

    Fransa'nın APC şirketi, küçük bir balıkçı köyünde geçen ve gerçek olaylardan esinlenen, bir İzlanda siyasi gerilim olan "Blackport"un uluslararası satış haklarını aldı. “Blackport”, 2018'de Berlinale Co-Pro Series sunum etkinliğinde Series Mania Ödülü'nü kazandı. Gísli Örn Garðarsson (“Ragnarök”) ve Björn Hlynur Haraldsson (“The Witcher”) ortak yazarlık ve yönetmenliğini yaptığı “Blackport”, yaz boyunca Reykjavik ve Westfjords'ta pandemi sırasında filme alındı.

    Dizi, İzlanda'da balıkçılık endüstrisinin patlama yaşadığı 1980'lerin başında açılıyor ve bir grup arkadaşıyla birlikte, bir köyde küçük bir balıkçılık imparatorluğu kuran genç bir evli çifti konu alıyor. Hükümet kısıtlayıcı balıkçılık kotaları uygulamaya başladığında işler tersine dönüyor. "Blackport", İzlanda'yı 1980'ler ve 1990'lar arasında şekillendiren tarihi olayların zemininde geçen siyasi ve aile destanı olarak tanımlanıyor.

    “Blackport”, Fransız-Alman kanalı Arte ile İzlandalı kamu yayıncısı RUV arasındaki ilk ortak yapım. Serinin prodüksiyonu Nana Alfredsdóttir, Örn Garðarsson ve Hlynur Haraldsson tarafından Vesturport'ta gerçekleştirildi ve Andrew Eaton'la Justin Thompson ortak yapımcılığını İngiltere adına Turbine Stüdyoları'yla gerçekleştirdi.

    Oyuncu kadrosunda Nína Dögg Filippusdóttir (“Fangar”) ve Kate Ashfield ("Born to Kill") de yer alıyor. APC ayrıca Katri ve Kirsti Manninen tarafından yazılan dönemin casus gerilim filmi “Shadow Lines” adlı başka bir Fin dizisinin haklarını da aldı. Soğuk Savaş hikayesinin ikinci sezonu birkaç ay içinde başlıyor. APC, Emmanuelle Guilbart ve Laurent Boissel tarafından yönetilen Paris merkezli bir butik stüdyo. Şirket, lüks TV programlarının geliştirilmesi, üretimi, finansmanı ve uluslararası satışında oldukça aktif.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top