Hesabım
    Ruth Negga, Mini Dizide Josephine Baker'ı Oynayacak

    Aktivist, şarkıcı ve dansçı Baker'ın güçlü hikayesi TV'ye geliyor..

    Justin Colt / AP

    20. yüzyılın en etkili kadın şovmenlerinden olan, aktivist, şarkıcı ve dansçı Josephine Baker'ın dikkat çekici hikayesi, başrole Ruth Negga'nın eklenmesiyle son aşamaya geldi. ABC Signature'da geliştirilmekte olan mini drama dizisi Josephine Baker'ın hayatına, sanatına ve ideolijisine odaklanacak. Özellikle, insan hakları konusunda yaptıkları dizide geniş yer bulacak. 

    Negga, aynı zamanda yapımcılardan biri olarak projede yer alacak. David Makes Man'ın dizi sorumlusu olduğu projede, Dee Harris-Lawrence, Emmy adayı yönetmen Millicent Shelton (30 Rock), LeBron James ve Maverick Carter, The Springhill Company ve ABC Signature'ın da yer aldığı projenin yapımcıları olacak. Dizi, The Springhill Company’nin ABC Signature'la yaptığı genel anlaşma kapsamında çekiliyor.

    Harris-Lawrence tarafından yazılan ve Millicent Shelton tarafından yönetilecek olan "Josephine", zamanının en büyük siyahi kadın sanatçısı olan Josephine Baker üzerinden doğanın gücüne kaba ve gözü kara bir bakış sunacak. Uluslararası ödüllü süperstar ve İkinci Dünya Savaşı sivil haklar aktivisti olan sanatçıya odaklanacak olan Josephine, bir ikonun ham yeteneklerini, mücadelelerini ve cesur yaşamını araştırıyor.

    Negga aynı zamanda, Harris-Lawrence, Shelton ve The Springhill Company'le birlikte yürütücü yapımcılığı üstlenecek. 1906'da Missouri'de doğan Baker, kariyerine 15 yaşında birkaç New York şovunda sahneye çıktığında başladı. 19 yaşında, evlat edinilen anavatanı olacak Fransa'ya taşındı. Daha sonra güçlü bir kadın figürü haline geldiği kariyerini olşturmaya başladı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top