Hesabım
    HBO ve Spike Lee'den "11 Eylül" Belgeseli Geliyor

    Saldırının 20. yılına özel belgesel dizisi yolda..

    Mark Ralston/AFP/Getty Images

    HBO Documentary Films ve Akademi Ödülü ile Emmy Ödülü sahibi usta senarist-yönetmen Spike Lee, şu anda New York'ta yaşayanların, 11 Eylül saldırılarından bu yana, yirmi yıl boyunca hayatını, kaybını ve hayata tutunma tarzını anlatacak bir yapım olan "NYC Epicenters 9/11 → 2021½" filminin çalışmalarını sürdürüyor.

    Lee yaptığı açıklamada, "Turuncu ve maviyi (New York şehrinin renkleri) benimsemiş bir New Yawker olarak, şehrimin 11 Eylül ve Covid-19'un merkez üssü olmakla nasıl başa çıktığı hakkında bir "Spike Lee Joint" sahibi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. 200'den fazla röportajla, NYC'yi bu Tanrı'nın yeryüzündeki en büyük şehri yapan ve bunu yaşayan çeşitli vatandaşları derinlemesine inceliyoruz. Yüzyıllar boyunca uzmanlar ve nefret sahipleri NYC'nin öldüğünü ve iğrenç olduğunu ilan ettiler ama bunun yanlış olduğu kanıtlandı. New York'ta, New York'a karşı oynarsan kaybedersin. Ve bu da gerçek. Dikkatli olun. Barış ve sevgi!”dedi.

    Çok bölümlü belgesel etkinliği, şehrin eşi görülmemiş, kapsamlı bir portresini sunacak. New York'lular devam eden küresel salgın yoluyla, yıkıcı bir terörist saldırıdan sonra hayatı yeniden inşa edip toparlamışken yine zorlu bir mücadeleye girdi. Dizide, hem görsel görüntüler, hem de vatandaşların ilk elden anlatıları yer alacak. Yapım, bu yıl HBO'da ve HBO Max'te yayınlanacak.

    Proje, 40 Acres ve Mule Filmworks'le ortaklaşa çekilecek olan bir HBO Documentary Films yapımı. Lee tarafından yönetilen ve yapımcılığı üstlenen filmin editörlüğünü Barry Alexander Brown ve Adam Gough üstleniyor. Daha önce Lee, HBO için “When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts” ve “4 Little Girls” adlı belgesellerin yanı sıra “David Byrne’s American Utopia” adlı konser filminin yapımcılığını üstlendi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top