Hesabım
    Juliette Binoche, HBO Max Mini Dizisinde Başrolde!

    Oscar ödüllü aktris TV dünyasına giriyor

    Juliette Binoche, HBO Max’in gerçek suç belgesellerinden uyarlanan mini dizi uyarlaması The Staircase'te Toni ColletteColin Firth ve Rosemarie DeWitt'le birlikte oynayacak. Rebecca Hall başrollü Christine'i yönetmesiyle tanınan Antonio Campos'un sekiz bölümlük dizisinin senaryosunu American Crime Story yazarı Maggie Cohn kaleme aldı.

    Dizi, Michael Peterson'ın (Firth) hayatını, Kuzey Caroline'daki ailesini ve karısı Kathleen'in (Collette) şüpheli ölümünü araştırıyor. Binoche'un karakteri şimdilik gizli tutuluyor. Dizi, Kathleen'i öldürmekten 2003 yılında mahkum edilen Michael Peterson'ın davasıyla ilgili belgesel dizilerine, çeşitli kitaplara ve raporlara dayanıyor. Suçlama 2017'de adam öldürmeye indirildi ve ardından Peterson hapishaneden serbest bırakıldı.

    Karısının alkol ve Valium tükettikten sonra evlerinde merdivenlerden düştükten sonra öldüğünü iddia etmişti ancak bir otopsi, kadının sırtına gelen darbeler de dahil olmak üzere çok sayıda yaralanmadan öldüğü sonucuna vardı. Künt bir nesneyle kafasına aldığı darbe de rapora eklendi. Jean-Xavier de Lestrade’in belgesel dizisi 2004’te gösterime girdi ve 2018’de 13 bölümlük bir dizi olarak Netflix’te yayınlandı.

    The Staircase'in yürütücü yapımcılığını aynı zamanda showrunner olarak da hizmet veren Campos ve Cohn üstleniyor. Dizi, HBO Max ve Annapurna TV'nin ortak yapımı. Rol, Binoche’un Amerikan televizyonuna ilk büyük atılımı olacak. The English Patient'taki Oscar ödüllü rolüyle tanınan sanatçı, daha sonra Claire Denis filmi ’Fire'da Vincent Lindon'la birlikte rol alacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top