Hesabım
    Netflix Amerika, Tüm Ekibine Aşılamayı Zorunlu Yapan İlk Büyük Stüdyo Oldu

    Netflix, tüm ekibini ve oyuncu kadrosunun aşılanmasını talep etti.

    Dev film ve dizi şirketi Netflix, coronavirüs aşı uygulamasını çalışanları için zorunlu kılan ilk büyük film şirketi olma niteliğine kavuştu. Açıklamalara göre Zone A olarak nitelendirilen lokasyonlarda çalışan tüm set ekibi ve oyuncu ekipleri zorunlu olarak COVID-19 aşısı olacak.

    Dünya çapında büyük bir salgına ve ölümlere neden olan coronavirüs, etkisini devam ettiriyor. Ama dünyanın bir kısmı aşılar sayesinde hastalığın etkisini azaltmaya başladı. Uzun süre boyunca setlere dönemeyen film ve dizi ekipleri, yenilenen protokollerle birlikte çalışmaya döndü. Açıklamalara göre Netflix de sete dönen tüm çalışanlarına aşı olmayı zorunlu hale getirdi. Nadir olarak bu konuda taviz verilecek. Tıbbi bir sorunu olanlar, dini açıdan farklı bir düşünceye sahip olanlar, yaş nedeniyle engele takılanlar bir ihtimalle aşı zorunluluğunun dışında tutulabilir.

    Diğer stüdyoların da Netflix'in gittiği yolu izlemesi bekleniyor. Delta varyantı nedeniyle dünya yeniden paniğe kapılmaya başlamış gibi görünüyor. Diğer yandan aşı karşıtları bulunuyor. Amerika'da özellikle Los Angeles ve Atlanta'da yoğun olarak aşı yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta aşıyla ilgili bir sette olay yaşanmıştı. Yıldız oyuncu Sean Penn, Starz dizisi Gaslit'in ekibinin tamamına aşı yapılmadığı sürece sete dönmeyi reddettiğini ifade etmişti. Ayrıca Bridgerton ekibinde corona pozitif vakalar ortaya çıkmıştı. Şimdilik ekibin ne zaman sete döneceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top