Hesabım
    David S. Goyer'in Yaratıcısı olduğu "Foundation"dan Yeni Fragman!

    Apple TV+ dizisi Foundation, izleyici karşısına geçmeye hazırlanıyor.

    Bilim kurgu dizisi olarak Apple TV+ ekranlarına gelecek olan Foundation'dan yeni bir fragman paylaşıldı. Sıklıkla Dune evreniyle karşılaştırılan Foundation'ın fragmanında özellikle Jared Harris'in canlandırdığı karakter dikkatleri çekiyor.

    Foundation, Apple TV+ en çok beklenen dizilerinden biri. Isaac Asimov'un klasikleşmiş kitap serisinden uyarlanan Foundation'ın yaratıcısı ise David S. Goyer oluyor. Türkçe'ye Vakıf olarak çevrilen Foundation, en iyi bilim kurgu serileri arasında yer alıyor. Birçok yapımcının ve yönetmenin Vakıf'ı defalarca ekrana ve beyaz perdeye uyarlamaya çalıştığı biliniyor. Ancak kitabın bulunduğu evrenin aktarımının zor olduğu da biliniyor.

    Isaac Asimov imzalı seriden uyarlanan, on milyonlarca gezegeni kapsayan bir galaktik imparatorluğun çöküşünü konu alan Foundation; psikotarih biliminin yaratıcısı olan Hari Seldon karakterini merkeze alıyor. İmparatorluğun yüzyıllarca sürecek bir savaş ve cehalete yaklaştığını fark eden Seldon, yeni bir imparatorluğun kuruluşuna kadar olan zamanın en aza indirilmesi için, seriye ismini veren vakfın kurulmasına ön ayak oluyor.

    Foundation'ın oyuncuları arasında bulunan Jared Harris'i Hari Seldon olarak, Lee Pace'i Brother Day olarak izleyeceğiz. Ayrıca dizinin oyuncu kadrosunda Gaal rolüyle Lou Llobell'i, Salvor rolüyle Leah Harvey'i, Demerzel rolüyle Laura Birn'ü izleyeceğimiz biliniyor. 10 bölümden oluşan Foundation dizisi 24 Eylül tarihinde Apple TV+'ta gösterimine başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top