Hesabım
    Ferit Karahan’ın Ödül Rekortmeni Filmi "Okul Tıraşı" 22 Ekim’den İtibaren MUBI’de!

    Ulusal ve Uluslararası festivallerden ödüllerle ayrılan "Okul Tıraşı" MUBI kütüphanesine ekleniyor.

    .

    Ferit Karahan’dan memlekete ayna tutan bir okul, ten yakan bir soğuk ve iç ısıtan bir dostluk hikayesi...

    Sinemamızın son dönemde çıkardığı en güçlü sistem eleştirilerinden biri olan "Okul Tıraşı", birçok ulusal ve uluslararası festivalden ödülle döndü. "Okul Tıraşı" 22 Ekim’den itibaren sadece MUBI’de izlenebilir.

    71. Berlin Film Festivali’nde Panorama bölümünde FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen "Okul Tıraşı" buna ek olarak 2021 Chicago Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü, 38. Fecr Film Festivali’nde En İyi Senaryo, 36. Valencia Film Festivali’nde En İyi Film ve Seyirci Ödülü, 28. Avrupa Film Festivali Palić’te En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Film son olarak 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerine layık görüldü.

    "Okul Tıraşı", okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Bir yatılı okulda okuyan öğrenciler, okulda uygulanan baskı ve disiplinin altında ezilecek duruma gelmişlerdir. Bir gün öğrencilerden birinin rahatsızlanmasına kayıtsız kalamayan arkadaşı Yusuf, onu doktora götürmeye karar verir. Ancak önünde bir dizi engelle karşılaşır. Yusuf, arkadaşını doktora götürmek için, okul bürokrasisini, idarenin takındığı vurdumduymaz tavrı, yaşadıkları yerin zor coğrafi koşulları ve daha birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top