Hesabım
    "Black Adam" Amerika Gişesinin Zirvesine Yerleşti!

    İlk hafta sonunda 67 milyon dolar gişe hasılatı elde eden "Black Adam" ABD gişesinin bir numarasına yerleşti.

    Warner Bros.

    DC ve Warner Bros. Pictures yapımı "Black Adam" bu hafta sonu vizyona girdi ve gişede beklentilerin ötesinde bir başarıya imza attı. Dwayne Johnson liderliğindeki filmin Kuzey Amerika gişesindeki açılış hasılatının 55 - 60 milyon dolar sınırlarında kalacağı tahmin ediliyordu. Ancak "Black Adam" ilk hafta sonununda 67 milyon dolar kazanarak gişenin zirvesine yerleşti.

    Bu, "Hızlı ve Öfkeli" serisindeki filmleri hariç, Dwayne Johnson'ın kariyerindeki en yüksek açılış hasılatı. "Black Adam" Amerika dışındaki 77 pazardan da 73 milyon dolar kazanarak ilk hafta sonunu dünya çapında 140 milyon dolar hasılatla kapattı.

    Amerika gişesinin ikinci sırasında, George Clooney ve Julia Roberts başrollü romantik komedi "Cennete Bilet" yer alıyor. 16.3 milyon dolarlık açılış hasılatı elde eden film, daha önce vizyona girdiği diğer ülkelerde toplam 80.3 milyon dolar kazanmıştı.

    Son dönemlerin en çok konuşulan korku filmi olan "Gülümse" vizyondaki dördüncü haftasında 8.4 milyon dolar kazanarak gişenin 3. sırasında yer aldı. Filmin Kuzey Amerika hasılatı toplamda 85 milyon dolara yaklaşırken, dünya çapındaki hasılatı 166 milyon doları aştı.

    Geçen haftanın gişe lideri "Cadılar Bayramı Sona Eriyor" ise "Gülümse"nin aksine başarılı bir vizyon yolculuğu sürdüremedi. %80 civarında bir düşüşle tüm zamanların en kötü ikinci hafta sonu düşüşlerinden birine imza atan film 8 milyon dolar kazanarak dördüncü sıraya geriledi.

    Amerika gişesinin beşinci sırasında kendisine yer bulan film ise "Lyle, Lyle, Crocodile" oldu. New york'ta yaşaan bir timsahın hayatını anlatan aile filmi hafta sonunda 4.2 milyon dolar hasılat elde etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top