Hesabım
    Oyuncu Rıza Akın Hayatını Kaybetti

    Başarılı oyuncu Rıza Akın 65 yaşında hayatını kaybetti.

    Beyazperde

    "Kerr", "Dayı: Bir Adamın Hikayesi", "Alef", "Ben O Değilim", "Süt" gibi birçok sinema ve televizyon yapımı ile tiyatro oyununda yer alan oyuncu Rıza Akın, geçirdiği beyin kanaması sonucunda hayatını kaybetti.

    Dün hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Rıza Akın hakkındaki haberi arkadaşı ve meslektaşı Menderes Samancılar "Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Ameliyattan çıktı, yoğun bakımda... Allah onu sevdiklerine bağışlasın. Kardeşim bunu da atlatacaktır. Sonuna kadar tüm doktorlarımıza inanıyor ve güveniyoruz" ifadeleriyle duyurmuştu. Samancılar bugün acı haberi "Canım kardeşimi kaybettik" sözleriyle duyurdu.

    Oyuncular Sendikası'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Değerli üyemiz Rıza Akın, hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

    1957'de Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak doğan Rıza Akın tiyatroyla Adana Halkevi'nde ortaokul yıllarında tanıştı ve ilerleyen yıllarda Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. 1970'lerde tiyatro yaşantısına ara vererek gazetecilik yapmaya başladı. 1997 yılında ise Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nu kurdu. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında memleketi Adana’ya gelen oyuncu Rıza Akın, 5 Nisan 2019 tarihinde, Hadırlı Mahallesi’ndeki portakal bahçesinde Japon Miho Shimotashiro ile evlenmişti. Akın son olarak, hala vizyonda olan "Sevmedim Deme" filminde rol aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top