Hesabım
    Tarantino Neden Asla Bir Marvel / DC Filmi Yönetmeyecek?

    Ünlü yönetmen Quentin Tarantino süper kahraman evrenindeki filmler için ne dedi?

    .

    Quentin Tarantino'nun Rezervuar Köpekleri ile sinemaya adım atmasının üzerinden tam 30 yıl geçti ve ünlü yönetmen şimdi profesyonel hayatının bu bölümünün sonuna geliyor. Tarantino, 10. filminin son filmi olacağını defalarca söyledi, ancak bu son filmin ne hakkında olduğu bir yana, ne zaman olacağı bile hala belli değil. Ancak Tarantino, yönetmenlik jübilesini yapmadan neden herhangi bir Marvel filmini veya DC filmini yönetmeyeceği konusunda bakın ne demiş?

    The Los Angeles Times ile yeni kitabı "Cinema Speculation" hakkında konuşurken, Quentin Tarantino'ya, özellikle diğer auteur film yapımcıları da bu aksiyona dahil olduktan sonra neden Marvel ve DC evrenine hiç bulaşmadığı soruldu. Tarantino ise gerekçesini şöyle özetledi; "O işleri yapmak için kiralık birini bulmalısın. Ben kiralık biri değilim. Ben iş aramıyorum."

    Quentin Tarantino, 1995'te ER ve 2005'te CSI bölümlerini yönettiğinde de kanıtlandığı gibi, aslında kendi üretmediği bir yapımı yönetmeye yabancı değil. Ayrıca 1997 tarihli Jackie Brown filminin Elmore Leonard'ın 1992 tarihli "Rum Punch" romanına dayandığını da unutmayalım. Yine de çoğunlukla, Tarantino filmleri tamamen kendine özgü.

    Bu, Quentin Tarantino'nun bir süper kahraman filmi yapma fikrinden hiç hoşlanmadığı anlamına gelmiyor. Tarantino 90'larda Marvel'ın Luke Cage'ini beyaz perdeye taşımakla ilgileniyordu, ancak başrol için Laurence Fishburne'ü düşünmesine bazı arkadaşları şiddetle karşı çıkınca, bu konuda bir ilerleme kaydedilemedi. Bildiğiniz gibi yıllar sonra Luke Cage, Mike Colter'ın canlandırmasıyla hayata geçirildi. Ancak süper kahraman filmlerinin evreni, Tarantino'nun bir Luke Cage filmi yapma fikrini ortaya attığı zamana kıyasla çok daha farklı görünüyor ve Tarantino da artık bir Luke Cage filmi yapmakla, Marvel ya da DC adamı olmakla ilgilenmiyor.

    Quentin Tarantino'nun son filminin ne olacağını öğrenmek için bekleyiş devam ediyor, ancak bu film Steven Spielberg'in The Fabelmans ile yaptığı gibi kendi hayatını temel almayacak. En azından şimdilik sadece bunu biliyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top