Hesabım
    Brendan Fraser, Aday Gösterilse Bile Altın Küre'ye Katılmayacak!

    "Annem beni ikiyüzlü olarak yetiştirmedi"

    .

    Brendan Fraser, Darren Aronofsky'nin “The Whale” filmindeki beğenilen performansı sayesinde en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adaylığı elde etmesi beklenen isimlerden biri. Oscar adayları genellikle, önce diğer büyük ödül törenlerinde aday gösterilirler. Bu ödül törenlerinin en önemlilerinden biri de Altın Küre Ödülleri. Fakat Brendan Fraser Altın Küre'ye kesinlikle katılmayacağını belirtti.

    Fraser, 2018 yılındaki GQ röportajında, 2003 yılında, Altın Küre'yi düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin o dönemki başkanı ve üyesi Philip Berk tarafından taciz edildiğini açıklamıştı. Berk, Fraser'ın iddialarına itiraz etti. GQ ile yeni gerçekleştirdiği röportajda, aday gösterilse ve davet edilse bile törene katılmayacağını net bir şekilde belirten Fraser, "Annem beni ikiyüzlü yetiştirmedi" ifadesini kullandı.

    Fraser, Berk'le yaşadığı olayın kendisini Hollywood'dan "geri çekmesine neden olduğunu" söyledi. Fraser'ın 2018'deki suçlamasının ardından Hollywood Yabancı Basın Derneği, bir açıklama yaparak "cinsel tacize ve bu makalede açıklanan davranış türüne kesinlikle karşı olduğunu" belirtmişti.

    Dernek ayrıca konuyla ilgili bir soruşturma başlattı ve bu soruşturma, HFPA'nın Fraser'a şu ortak bildiriyi imzalamasını teklif etmesiyle sona erdi: "Bay Berk'in Bay Fraser'a uygunsuz bir şekilde dokunduğu sonucuna varılsa da, kanıtlar bunun cinsel bir hareket değil şaka kasıtlı olduğunu destekliyor." Fraser bu bildiriyi imzalamayı reddetti ve Berk, HFPA'nın oy hakkı olan bir üyesi olarak kaldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top