Hesabım
    Disney'den Sürpriz Karar: Bob Iger Yeniden CEO Oldu

    2020'de, 15 yıllık CEO'luk görevini sonlandıran Bob Iger, Disney yönetim kurulunun sürpriz kararıyla geri döndü.

    Disney

    Disney'in 15 yıllık başarılı CEO'su Bob Iger, 2020 yılının Şubat ayında görevden ayrılmış ve koltuğunu Bob Chapek'e devretmişti. Ancak Disney yönetim kurulunun şaşırtan ani kararıyla Chapek görevden ayrıldı ve Iger, Disney'e CEO olarak geri döndü.

    47 yıl boyunca Disney'de görev yapan Iger, bunun CEO olarak geçirdiği son 15 yılında, Pixar, Lucasfilm, Marvel Entertainment ve 20th Century Fox'un satın alınmasını başarıyla yönetmişti. Şirketin Pazar akşamı yaptığı resmi açıklamada, Bob Chapek'in ayrılışına dair detaylara değinilmedi, yalnızca Bob Iger'ın iki yıllıl bir süre için CEO olarak geri dönmeyi kabul ettiği ve giderek karmaşıklaşan endüstrinin içinden geçtiği değişim sürecinde Disney'in pusulası olacağı belirtildi.

    Iger ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Rakipsiz, cesur hikaye anlatımıyla nesillere ilham vermek için yaratıcı mükemmelliğe odaklanan net bir misyonla bu olağanüstü ekibe tekrar liderlik etmemin istenmesinden büyük onur duyuyorum."

    71 yaşındaki Iger daha önce geri dönme tekliflerini reddetmişti ve Eylül ayında emekliliğinin tadını çıkardığını açıklamıştı. Iger, bundan sonra Disney'in büyümesi için stratejik yönü belirlemeye yardımcı olacak ve görev süresinin sonunda Disney'e liderlik edecek bir halef geliştirmek için Kurul ile yakın bir şekilde çalışacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top