Hesabım
    "Indiana Jones 5" Harrison Ford'u Gençleştirecek

    Filmin açılış sekansı için zamanda geriye gidiyoruz...

    LucasFilm

    "Indiana Jones 5"in vizyon tarihi yaklaştıkça film hakkında edindiğimiz bilgiler de artıyor. Filmde Harrison Ford'un dijital olarak gençleştirileceğine dair söylentiler, filmin yönetmeni James Mangold tarafından doğrulandı. Açılış sekansında, Indiana Jones'u orijinal üçlemedeki yaşında göreceğiz.

    "Raiders of the Lost Ark"ın ikonik bubi tuzaklı sahnesinden itibaren tüm Indiana Jones filmleri, Steven Spielberg ve George Lucas'ın macera sevgisinin bir yansıması olarak izleyiciyi doğrudan aksiyona sokan, hikaye tam anlamıyla başlamadan önce heyecan yaşatan açılış sahneleriyle başladı.

    Beşinci filmin yönetmeni James Mangold da serinin ayak izlerini takip ederek, heyecan uyandırıcı bir açılış sekansı için kolları sıvadı ve özel bir şey yapma fırsatı buldu. Mangold, Empire dergisinin "Indiana Jones 5" özel sayısındaki röportajında "George ve Steven tarzı eski film türüne tam anlamıyla dalmak ve seyirciye bir adrenalin patlaması yaşatmak istedim." dedi.

    Mangold'un bunun için bulduğu çözüm ise zamanı geriye almak ve Indy'i 1944 yılına, Nazilerle dolu bir şatoya göndermek oldu. Dijital olarak gençleştirilmiş Indiana Jones'lu açılışın ardından, filmin geçtiği 1969 yılına geleceğiz.

    Harrison Ford'un arşivlenmiş görüntülerini yeni çekilmiş görüntülerle eşleştirmek için birçok teknik bir arada kullanıldı. Orijinal Raiders ceketi depodan çıkarıldı ve birebir kopyalandı. Kendi gençliğiyle karşı karşıya gelmek Harrison Ford'u bile ikna etti. Ford, Empire'a " Bu biraz ürkütücü. Nasıl çalıştığını bilmek istediğimi bile sanmıyorum ama işe yarıyor." dedi.

    Harrison Ford'a Phoebe Waller Bridge, Mads Mikkelsen, Toby Jones gibi isimlerin eşlik ettiği "Indiana Jones 5" 30 Haziran 2023'te vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top