Hesabım
    "Avatar 2" Ya Rekor Kıracak Ya da Batacak!

    Filmin maliyeti o kadar yüksek ki kâr elde edebilmesi için tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasında girmesi gerekiyor.

    Disney

    James Cameron, "Avatar: The Way of Water"ın gişede finansal bir başarı olarak kabul edilmesi için ulaşması gerekenler hakkında göz korkutucu bir gerçeği açıkladı. Filmin yapım maliyeti o kadar yüksek ki, kâr elde etmesi için gişede çok yüksek hasılatlara ulaşması, daha da açık olmak gerekirse, tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden biri olması gerekiyor.

    Önceki raporlara göre, planlanan dört "Avatar" devam filminin bütçesi 1 milyar dolardı ve filmler arasında eşit olarak bölünecekti. Dolayısıyla "Avatar 2"nin 250 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahip olacağı düşünülüyordu. Şu anda bütçenin kaç milyon dolara ulaştığı bilinmiyor ancak Cameron'ın GQ röportajında belirttiği üzere film "gerçekten çok pahalı."

    Cameron bu nedenle "Avatar 2"nin sinema tarihinin en riskli film olduğunun da altını çiziyor: "Bu film tarihteki en kötü iş modelini temsil ediyor. Tüm zamanların en çok kazanan üçüncü ya da dördüncü filmi olmalı. Ancak bu bütçesiyle eşit kazanç elde etmesini sağlar."

    2009 yapımı "Avatar", dünya çapındaki 2.9 milyar dolarlık hasılatıyla hala tüm zamanların en çok kazanan filmi olma unvanını elinde tutuyor. Hemen arkasından gelen 2.8 milyar dolar kazançlı "Avengers: Endgame" kısa bir süreliğine bu listenin lideri olmuştu ancak yeniden gösterime giren "Avatar" tahtını geri aldı.

    Şu anda bu listenin 3. sırasında yine bir James Cameron filmi olan "Titanic" (2.2 milyar dolar), 4. sırasında ise "Star Wars: The Force Awakens" (2 milyar dolar) yer alıyor. James Cameron'ın açıklamasına göre "Avatar 2"nin gişede batmaması için ulaşması gereken eşik bu. Filmin kârlı bir yapım haline gelmesi içinse 2 milyar dolardan daha fazla kazanç elde etmesi gerekiyor.

    "Avatar 2" 16 Aralık'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top