Hesabım
    Avrupa Film Akademisi'nden "Kurak Günler"e Ödül!

    Avrupa Film Ödülleri'nin teknik kategorilerdeki kazananları açıklandı.

    Ay Yapım, Liman Film

    Emin Alper'in büyük ses getiren filmi "Kurak Günler", Avrupa Film Akademisi tarafından En İyi Kurgu Ödülü'ne layık görüldü.

    35. Avrupa Film Ödülleri'nin adayları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Avrupa Film Akademisi, kurgu, sinematografi gibi teknik kategorilerdeki ödüller içinse aday belirlemiyor ve direkt seçim yapıyor. "Kurak Günler"in kurgusuna imza atan Özcan Vardar ve Eytan İpeker, ödüllerini 10 Aralık'ta Reykjavik’te düzenlenen törende alacaklar.

    Dünya prömiyeri 75. Cannes Film Festivali’nin ‘Belirli Bir Bakış’ (Un Certain Regard) bölümünde gerçekleşen, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan film burada En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik başta olmak üzere toplam 9 ödülle; Ankara Film Festivali'nden ise En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu olmak üzere toplam 6 ödülle ayrılmıştı.

    Haberi Twitter hesabındann paylaşan Emin Alper, "Kurak Günler"in 2000 yılında Nuri Bilge Ceylan imzalı "Mayıs Sıkıntısı"ndan bu ya Avrupa Film Akademisi tarafından ödüllendirilen ilk Türk filmi olduğuna dikkat çekti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top