Hesabım
    "Black Panther: Wakanda Forever" Amerika'da 300 Milyon Dolar Sınırını Aştı

    Film, yalnızca iki haftada "Thor: Love and Thunder"ın toplam hasılatına yaklaştı.

    Disney

    Marvel Sinematik Evreni'nin vizyona giren son filmi "Black Panther: Wakanda Forever" Amerika gişesinde 300 milyon dolar sınırını geçti ve 2022 yılı içerisinde bunu başarabilen 7. film oldu. 11 Kasım'da vizyona giren film, MCU'nun 4. fazını kapattı ve genel olarak bu fazdaki diğer filmlerden daha çok beğenildi.

    Amerika'da Şükran Günü hafta sonuna yaklaşılırken "Black Panther: Wakanda Forever"ın hasılatı hafta başından bu yana 9,6 milyon dolar gibi başarılı bir artış gösterdi ve toplamda 303.6 milyon dolara ulaştı. Film yalnızca iki haftadır vizyonda dolayısıyla hasılatı daha da artacaktır. Ancak vizyondaki ilk hafta sonunda görkemli bir açılış yapmasına rağmen ikinci hafta sonuna %63'lük bir düşüşle girdiğini de unutmamak gerek...

    2022'de Amerika gişesindeki toplam hasılatı 300 milyon doların üstünde olan diğer filmler ise şöyle: The Batman, Top Gun: Maverick, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Jurassic World: Dominion, Thor: Love and Thunder ve Minions: The Rise of Gru.

    Marvel'ın bu yıl Mayıs ayında vizyona giren Sam Raimi imzalı "Doctor Strange" devam filmi 187 milyon dolarlık bir açılı hasılatına ulaştı ve toplamda 411 milyon dolar kazandı. Dünya çapında ise 955 milyon dolar gibi oldukça başarılı bir hasılat elde etti. Temmuz'da vizyona giren "Thor: Love and Thunder" ise 144 milyon dolar ile açılış yaptı ve toplamda 343 milyon dolar hasılata ulaştı.

    "Black Panther: Wakanda Forever" muhtemelen önümüzdeki hafta "Love end Thunder"ın kazancını aşacak, filmin "Doctor Strange 2" kadar başarılı olup olamayacağını ise zaman gösterecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top