Hesabım
    "Barbarian"ın Yönetmeninden Yeni Korku Filmi Geliyor

    Zach Cregger yeni projesini yazmaya başladı.

    BoulderLight Pictures

    "Barbarian"ın senaristi ve yönetmeni Zach Cregger, yeni korku filmi için çalışmalarını ilerletiyor. Amerika'da durgun geçen yaz vizyonunun beklenmedik sürprizlerinden biri olan "Barbarian", ilk haftasında gişenin zirvesine yerleşmişti. Film ülkemizde ise vizyona girmedi, ancak Disney+'ta yayınlandığında, tüm dünyada olduğu gibi, çok sayıda izleyiciye ulaştı.

    Barbarian ve çok daha fazlası için Disney+'a şimdi abone olun...

    Tess adında genç bir kadının (Georgina Campbell) kiraladığı Airbnb evinin Keith adında (Bill Skarsgard) başka bir kişiye daha kiralanmış olmasıyla başlayan film, giderek artan gerilim duygusu, değişen tonu ve şaşırtıcı sürprizleriyle son dönemin en çok konuşulan korku filmlerinden biri oldu. Doğal olarak gözler Zach Cregger'in sıradaki projelerine döndü.

    Yönetmen ve senarist, ComingSoon ile gerçekleştirdiği röportajında, henüz resmi adı belli olmayan sıradaki projesinin de bir korku filmi olduğunu söyleyerek hayranlarını sevindirdi. Şu anda, ormanda ıssız bir kulübede senaryoyu yazma aşamasında olduğunu belirten Cregger, henüz sona ulaşmadığını ama günden güne ilerleme kaydettiğini söyledi.

    "Barbarian"ın yönetmeninin komedi geçmişi olması birçok izleyiciyi şaşırtan bir durum. Aktörlük de yapan Cregger, genel olarak televizyona yayınlanan skeç programlarından tanınıyor ve yönettiği ilk kısa filmler de komedi türündeydi.

    Bu şaşırtıcı görünse de komedi, korku filmi için şaşırtıcı derecede verimli bir zemin. Kendi skeç şovu "Key & Peele"de rol aldıktan sonra ilk yönetmenlik denemesi "Get Out" ile büyük bir çıkış yapan Jordan Peele de bunun büyük bir örneği. Her iki tür de izleyicide fiziksel bir tepki uyandırmak için dikkatli zamanlamaya ve hikayenin inşasına dayanıyor. İster bir kahkaha ister bir çığlık olsun, tepki, bir sahnenin uygun ritimlerine benzer bir duyarlılık gerektirir.

    "Barbarian" hayranları, Cregger'in şimdilik korku türünde kalmaya karar verdiğini öğrenmekten kesinlikle memnun kalacaklardır. Yazmakta olduğu filmle ilgili ayrıntılar hala sıkı sıkıya gizli tutulsa da ikinci korku filminin de ilki kadar şaşırtıcı olması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top