Hesabım
    Gezici Festival Yarın Ankara’dan Yolculuğuna Başlıyor!

    Festival, yarından itibaren 8 Aralık’a kadar Ankara’da perdelerini açacak.

    Gezici Festival

    Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği 27. Gezici Festival, 2-14 Aralık tarihleri arasında yılın heyecan uyandıran yerli ve yabancı yapımlarını Dünya Sineması, Kısa İyidir, Türkiye 2022, Çocuk Filmleri gibi klasikleşen bölümlerinin yanı sıra Tehdit Altında, Özgür İfade, Sinemanın Kadın Öncüleri ve Godard: Aşk ve Ölüm Üzerine başlıkları atında üç kentte izleyicilerle buluşturacak. Festival, yarından itibaren 8 Aralık’a kadar Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da perdelerini açacak.

    Festival programında yer alan filmlerin gösterimleri ABD Büyükelçiliği, Belçika Büyükelçiliği, Danimarka Büyükelçiliği, İrlanda Büyükelçiliği, İspanya Büyükelçiliği, İsrail Büyükelçiliği, Polonya Büyükelçiliği ve Goethe Institut Ankara’nın değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

    Festivalin Ankara gösterimleri Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalin www.biletinial.com ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi gişesinden satışta olan gösterimleri için biletler 20 TL. Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri ise ücretsiz izlenebilecek.

    27. Gezici Festival’in Sinop ve Kastamonu Programı Hazır!

    Gezici Festival’in ikinci durağı Sinop’ta gösterimler 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi’nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde, son durağı Kastamonu’da ise 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sinop ve Kastamonu’da tüm gösterimler ücretsiz.

    Gezici Festival

    Kısa İyidir

    Festivalin Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, İspanya Büyükelçiliği ve İsrail Büyükelçiliği destekleriyle düzenlenen Kısa İyidir bölümünde, canlandırma, kurmaca ve belgesel türlerinde heyecan uyandıran dünyanın dört bir yanından kısa filmler yer alıyor.

    Nesne odaklı medya sihirbazı Anna Vasof’un başın her şeyi yapabildiğini kanıtlayan filmi Amazon Kadını / Amazon Woman; ödüllü yazar ve yönetmen Lübnanlı Dania Bdeir’in özgürlüğü vinç operatörlüğünde bulan Beyrut’ta yaşayan bir adamı konu aldığı Atölye / Warsha; Gottfried Mentor’un trafik kaosuna şiddetli eylemlerle karşı koymaya başlayan çıldırmış Stuttgart kentini gözler önüne serdiği Benz Kenti /Benztown; Tal Kantor’un bir Holokost kurbanı üzerinden izleyiciyi kolektif travma ve insan doğasının aşırılıkları gibi sorunlarla yüzleştiren filmi Bir Domuza Mektup / Letter To A Pig; Júlia de Paz Solvas’ın bir kızın, annesine şiddet uyguladığı için hapiste olan babasıyla görüşmesine odaklandığı Bunalmış / Harta; Özgürcan Uzunyaşa’nın çalıştığı tiyatroda tacize uğrayan bir kadının kendi gerçeğini koruma savaşını anlattığı Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada; Laura Gonçalves’in bir ailenin Sömürge Savaşları’nın ardından Fransa’ya göç eden çöpçü Botão Amca’yı andıkları bir yemekte geçen filmi Çöpçü / The Garbage Man; Maximilien Van Aertryck ve Axel Danielson’ın bugün bildiğimiz haliyle Sanayi Çağı’nı oldukça koreografik bir düzenlemeyle sundukları Herkes Çalışıyor / Jobs For All!; Thanasis Neofotistos’un uçağın kargo bölümünde cenazesi bulunan, hayatı boyunca mesafeli olduğu annesiyle yüzleşmesi gereken bir hostesi odağına aldığı Hostes 737 / Airhostess-737; Valerio Ferrara’nın tüm mahalleye komplo teorileri virüsünü bulaştıran, ailesinin ilgi ve sevgisini kazanmaya çalışan bir adamı anlattığı Komplocu Berber / A Conspiracy Man; Diana Cam Van Nguyen’in bir çocukla babası arasındaki bağları ve boşlukları ele aldığı Sevgiler, Baban / Love, Dad; Uri Lotan’ın ergenliğin eşiğindeki çekingen Eviah’ın en yakın arkadaşı ile su parkının en korkutucu bölümüne gizlice girerek evde onu bekleyenler için cesaret bulmasını konu alan filmi Siyah Kaydırak / Black Slide ve Sundance Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan, Chenglin Xie imzalı, insanların en sık tükettiği besine benzemeye başladığı bir dünyayı anlatan Tabaktaki Yemek / Meal On The Plate, Kısa İyidir bölümünde izleyiciyle buluşacak birbirinden başarılı yapımlar.

    Gezici Festival

    Çocuk Filmleri

    Gezici Festival, her yıl olduğu gibi çocuk izleyicileri de unutmuyor. Çocuk Filmleri bölümünde Antje Heyn imzalı kendini gizemli bir dünyada bulan küçük bir oyuncak figürün sihirli macerasını anlatan Cesaret / Pawo ile kedilerin tatil cennetinde Kedi Percy’nin başına gelenleri anlatan Kedi Tatil Köyü / Cat Lake City; uyum içinde çalışan karıncaların arasındaki her şeyi farklı yapan karıncayı merkeze aldığı Anthony Souter imzalı Karınca / Ant, özgür bir kuş olmak isteyen Kanarya Kiki’nin kafesi dışındaki yaşamla tanışmasını konu alan Julie Rembauvilleve ile Nicolas Bianco-Levrin’in birlikte yönettikleri Kuş Tüylü Kiki / Kiki The Feather, Milen Vitanov’un dört enerjik kutup tavşanının hayatını konu alan filmi Mishou; bir kurbağa larvası üzerinden büyümek hakkında küçük bir hikâye sunan Nils Hedinger’in yönetmenliğindeki İribaş / Kuap, herkes uyurken yatak odasında cirit atan tuhaf şekiller ve neşeli yaratıkların başrolde olduğu Falk Schuster’in yönettiği Gece Uyuyanlar / Night Moves ve Julia Ocker’ın dondurma almak isteyen ama yavaşlığından muzdarip bir tembel hayvanı konu alan Tembel Hayvan / Sloth filmleri ücretsiz olarak minik izleyiciler için beyazperdede olacak.

    Faruk Sade Sanat Fonu’ndan Askıda Bilet Desteği!

    36 bin filmin DVD’sinden oluşan arşive sahip bir sinefil olan Faruk Sade’nin anısına kültür ve çağdaş sanatı ve sanatçıları destekleme amacıyla kurulan Faruk Sade Sanat Fonu, askıda bilet uygulaması ile 27. Gezici Festival’in destekçisi oluyor. Festival programında yer alan filmlerin gösterimleri için toplam 300 askıda bilet yarın (2 Aralık’tan itibaren) Çağdaş Sanatlar Merkezi’nden ücretsiz olarak seanslar öncesinde alınabilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top