Hesabım
    "Gezici Festival" Yönetmeni Başak Emre, Festivali Beyazperde'ye Anlattı

    Festivalin 27. yılını Başak Emre'yle konuştuk.

    Beyazperde

    Ankara Sinema Derneği tarafından, bu 27. kez düzenlenen Gezici Festival, yolculuğuna Ankara'dan başladı. Gezici Festival'in Türkiye ve dünya sinemasının en iyilerine odaklanan özel seçkisi, 2-8 Aralık'ta Ankara'da,ardından 9-11 Aralık'ta Sinop'ta ve 12-14 Aralık'ta Kastamonu'da izleyicilerle buluşacak.

    Festival yönetmeni Başak Emre, 27. Gezici Festival hakkındaki sorularımızı yanıtladı...

    Gezici Festival bu yıl 27. kez düzenlenecek ancak biraz geçmişe dönersek, gezici bir festival yapma fikri nasıl ortaya çıktı?

    Ankara Film Festivali’nden ayrılan bir ekibiz biz. 7. Ankara Film Festivali’nin sonunda –ki Ankara tarihinde bir ilk olarak o yıl 45.000 biletli seyircimiz olmuştu– Genel Kurul’da ilk kez gördüğüm üyeler işimize son verdi. Biz de bu birikimimizi nasıl değerlendirebiliriz diye düşündüğümüzde Ahmet Boyacıoğlu “neden gezmiyoruz” dedi. Gerçekten de bir yıl boyunca hazırladığımız festival 1 hafta ya da 10 gün içinde bitiveriyordu. Neden sadece büyük şehirlerde yapılıyor etkinlikler, neden Anadolu’da, sineması olmayan kentlerde daha fazla insana ulaşmıyoruz diye düşündük. Dostlarımız, basın da bize destek verdi ve ilk festivalimizi o yılın aralık ayında gerçekleştirdik. İlk yıl sponsorumuz yoktu, Sevna Aygün ve Ahmet Boyacıoğlu’nun kişisel bütçeleriyle yaptık festivalimizi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top