Hesabım
    Kristen Stewart, 73. Berlin Film Festivali'nin Jüri Başkanı Oldu

    Berlinale, 16-26 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

    .

    73. Berlin Film Festivali'nin Jüri Başkanı Kristen Stewart oldu. Festival direktörleri Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian, "Genç, ışıltılı ve arkasında etkileyici bir çalışma geçmişi olan Kristen Stewart, ABD ile Avrupa arasında mükemmel bir köprü" dedi.

    Henüz 32 yaşında olan Kristen Stewart 20 yıldır sinema sektöründe aktif olarak çalışıyor. Stewart'ın çocuk yaşta başladığı oyunculuk kariyeri 2008 yapımı "Twilight" filmiyle büyük bir sıçrayış yaptı. Dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi kazanan fantastik film serisinin ardından Stewart kariyerine hem büyük bütçeli Hollywood yapımlarıyla hem de bağımsız filmlerle devam etti.

    Geçtiğimiz yıl Pablo Larrain'in Lady Diana biyografisi "Spencer"da rol alan genç yıldız, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ilk Oscar'ı için yarıştı. Kristen Stewart oyunculuğun yanı sıra senaristlik, yönetmenlik ve yapımcılık da yapıyor. Daha önce kısa filmler yöneten oyuncu şimdilerde "A Chronology of Water" adlı ilk uzun metrajlı filmini yönetmeye hazırlanıyor. Lidia Yuknavitch'in aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaryosunu da Stewart kendisi kaleme aldı.

    Berlin Film Festivali 16 - 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival ve jüri hakkındaki diğer bilgilerin de önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top