Hesabım
    Disney, "Avatar 2" Sayesinde 4 Milyar Dolar Kazandı

    Disney'in küresel hasılatı, "Avatar: The Way of Water"ın vizyona girmesiyle 4 milyar doları geçti.

    20th Century Studios

    Disney sadece bir ay önce "Black Panther: Wakanda Forever"ın büyük başarısıyla, küresel çaptaki gişe hasılatını 3 milyar dolara çıkarmıştı. Şimdi ise stüdyonun kazancı 4 milyar doları aşmış durumda. Bu başarının arkasında "Avatar: The Way of Water" var.

    "Avatar 2" şimdiden dünya çapında 497 milyon dolar kazandı ve şirket için oldukça büyük bir yıl olan 2022'yi taçlandırdı. Film, yarım milyar dolara yaklaşan kazancıyla yapbozun son parçası olurken, Disney'in bu yıl vizyona giren tüm filmlerinden elde ettiği gelir 4.049 milyar doları buldu.

    Bu yıl Disney'e en çok kazandıran filmler, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Marvel filmleriydi. "Doctor Strange In the Multiverse of Madness" küresel gişede 955 milyon dolar, "Thor: Love and Thunder" ise761 milyon dolar kazandı. Vizyon yolculuğu hala devam eden "Black Panther: Wakanda Forever"ın şu anki hasılatı ise 789 milyon dolar.

    Diğer büyük stüdyolar da 2022'de önemli başarılar elde etti ancak, Disney 2022'de dünyanın en çok kazanan film stüdyosu olarak gücünü sağlamlaştırdı. Yılın en çok kazanan filmi "Top Gun: Maverick" (1 milyar 488 milyon dolar) Paramount Pictures çatısı altından çıktı. Universal Pictures "Jurassic World: Dominion" ve "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" gibi iki büyük hit sayesinde, pandemi döneminde (2019'dan bu yana) dünya çapında 3 milyar dolar sınırını geçen ilk stüdyo oldu. Ancak sonuçta Disney'in kazancı hepsini geride bıraktı.

    Şimdi stüdyonun önünde yine bol kazançlı olması beklenen bir yıl var. Disney'in 2023'te vizyona girecek filmleri arasında, Marvel'dan "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", "Guardians of the Galaxy Vol. 3" ve "The Marvels" var. Ayrıca "Indiana Jones and the Dial of Destiny" ve Pixar'dan "Elemental" gibi gişede potansiyeli yüksek olan filmler de sırada.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top