Hesabım
    Netflix 2023'te Şifre Paylaşımını Engelleyecek

    Platform, kullanıcıların ücretsiz bir şekilde şifre paylaşmasına izin vermeyecek önlemler almayı hedefliyor.

    .

    Netflix şifre paylaşımı dönemi 2023'te sona erecek. Popüler dijital platform için 2022 çalkantılı bir yıl oldu. Yılın ilk çeyreği sona erdiğinde Netflix, tarihinde ilk kez abone sayısında düşüş yaşadığını açıkladı.

    O zamandan beri şirket, giden abonelerini ve yenilerini nasıl kazanacağına dair bir dizi farklı fikirle oynadı; bunların arasında, Netflix'in geçtiğimiz Kasım ayında başlattığı daha düşük ücretli, reklam destekli bir abonelik planı da vardı. Ortaya atılan başka bir fikir, kullanıcılar arasında şifre paylaşımını sınırlandırmak için önlemler alınmasıydı ve şu anda bunun için çalışmalar başladı.

    The Wall Street Journal'a göre 2023'te Netflix'te ücretsiz şifre paylaşımının sonu geliyor. Gazete, platformda genel olarak neler olup bittiğini anlatan bir makalesinde, Netflix'in şifre paylaşımını 2019 yılından beri önemli bir sorun olarak gördüğünü bildirildi. Ancak şirket, tüketicileri yabancılaştırmadan bu sorunu nasıl çözeceği konusunda endişeliydi. COVID'le birlikte abone sayıları yükseleişe geçtiğinde bu sorun ikinci plana atılmıştı fakat 2022'nin ilk çeyreği ile birlikte yeniden gündeme geldi.

    100 milyondan fazla Netflix izleyicisi, hizmeti, genellikle aile üyelerinden veya arkadaşlardan ödünç aldıkları şifreleri kullanarak izliyor. Özellikle ABD pazarında yavaşlayan büyümeyi artırmak için, Netflix'in, hesaplarını paylaşan kişilerden bunun için ödeme yapmalarını isteyerek bu düzenlemeyi sonlandıracağı bildiriliyor.

    Thhe Wall Street Journal makalesine göre, bu değişik ABD'de 2023'ün başlarında uygulamaya geçecek. Netflix'in yeni kuralını IP adreslerine, cihaz kimliklerine ve hesap etkinliğine göre uygulaması bekleniyor. Makalede ayrıca, şirketin tüketici tepkisini hafifletmek için, "şifre paylaşımı üzerindeki baskıyı kademeli olarak artırmaktan" bahsettiği bilgisi yer alıyor.

    ABD planları henüz resmen duyurulmamış olsa da Netflix, abonelerin hesaplarını hane halkı dışında en fazla iki kişiyle paylaşmak için ödeme yapmasına izin verdiği Latin Amerika ülkelerinde bazı testler yürütüyor. Platform, parola ödünç alan kişileri engellemek yerine, onlardan birincil hesap sahibine gönderilen bir doğrulama kodunu kısa bir süre içerisinde girmelerini istiyor.

    ABD için 2023'ün ilk ayları işaret ediliyor ancak bu uygulamanın diğer ülkelerde ne zaman hayata geçeceği henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top