Hesabım
    "Çığlık 6" Posterindeki Detaylar Film Hakkında Ne Söylüyor?

    Yeni posterde filmle ilgili hangi ipuçları var?

    Paramount Pictures

    10 Mart 2023'te vizyona girecek olan "Çığlık 6" için hazırlanan Noel posteri, filmle ilgili önemli ipuçları içeriyor. Geçen yılın "Çığlık (5)" filminin doğrudan devamı olan filmde, Sam (Melissa Barrera) ve Tara Carpenter (Jenna Ortega) ile Chad (Mason Gooding) ve Mindy Meeks-Martin (Jasmine Savoy Brown) dahil olmak üzere filmin hayatta kalan birçok karakter yer alıyor.

    "Çığlık 6" da ilk kez, hayatta kalanların Ghostface ile olan mücadelesinin Woodsboro kasabasında değil, New York'ta sürdüğünü göreceğiz. Noel temasındaki poster, reklam panolarının çoğunun Ghostface'in farklı hallerinin yer aldığı Times Meydanı'nın bir görünümünü yansıtıyor.

    Paramount Pictures

    Bazı reklam panolarında filmin sloganı "New York New Rules" gibi mesajlar var. Bunlara ek olarak, filmin olay örgüsüne ilişkin mesajlar da reklam panolarında yer alıyor. Örneğin, hemen ortada "Stab IX" filminin, yani Çığlık olay örgüsünde devam eden korku filmi serisinin 9. filminin adı yer alıyor. Solda "Blackmore University" hakkında bir ilan var. Sağda ise "Wrongly Accused" (Yanlışlıkla Suçlanan) adlı bir müzikalin reklamı dikkat çekiyor.

    İpuçlarının tümü, hayranları yeni filmin olay örgüsünün bazı önemli hareketlerine yönlendiriyor gibi görünüyor. Hep birlikte ele alındığında, bu filmin, 1997'deki orijinal devam filmi "Çığlık 2"nin belirlediği yolu takip etmeye çalıştığı görülüyor. Filmdeki karakterlerin, "Çığlık 2"deki Windsor'un yerine kurgusal Blackmore Üniversitesi'ne gittiğini görmemiz muhtemel. Montreal'deki McGill Üniversitesi'nden gelen set fotoğrafları da bunu doğruluyor.

    Doğrudan "Çığlık 2'den esinlenmiş gibi görünen bir diğer unsur da "Yanlışlıkla Suçlanan: Müzikal" yazan reklam panosu. O film, Sidney Prescott'un (Neve Campbell) haksız yere annesini öldürmekle suçladığı ve filmin sonunda temize çıkan Cotton Weary'nin (Liev Schreiber) kendi talk show'unu sunmaya devam etmesini konu alıyordu. Bu reklam panosunun özellikle Cotton hikayesine mi yoksa haksız yere suçlanan yeni bir karaktere mi gönderme yaptığı bilinmiyor. Bununla birlikte, komplo teorisyenlerinin cinayetleri hayatta kalanların işlediklerini varsaymasını ve kamuoyunun onlara cephe alacağını da ima ediyor da olabilir.

    "Stab IX" reklamına gelince, son "Çığlık" filminde "Stab 8"in yalnızca "Stab" olarak adlandırılan bir yeniden başlatma olduğunu görmüştük. Çığlık serisi ile hikaye içi Stab serisi arasında kurulan paralellik böylece devam etmişti. "Stab (8)"de hayranlar Ghostface'in daha fazla cinayet işleyerek daha iyi bir devam filmine ilham vermesini istiyordu. "Çığlık (5)" filminin sonu, hayatta kalanların bunu engelleme girişimlerini takip ederken, görünüşe göre Stab serisinin yapımcılarının başka fikirleri var ve bu dahil olan herkes için kesinlikle kötü bir haber anlamına geliyor.

    "Çığlık 6" 10 Mart'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top