Hesabım
    "The Fabelmans" Vizyona Girdi: Spielberg Bu Kez Kendi Hayatını Anlatıyor!

    Usta yönetmen, kendi çocukluğundan esinlenen yarı-otobiyografik "The Fabelmans" ile sinema tutkusunu ortaya koyuyor.

    Usta yönetmen Steven Spielberg'in, kendi çocukluğundan ve gençliğinden esinlenerek kurguladığı "The Fabelmans" (Fabelmanlar) filmi sinema salonlarındaki yerini aldı. Dünya prömiyerini yaptığı Toronto Film Festivali'nden bu yana olumlu yorumlar alan film, Oscar yarışının öne çıkan filmlerinden biri olarak da dikkat çekiyor.

    Senaryosu, Spielberg'in daha önce "Lincoln", "Münih" gibi filmlere birlikte çalıştığı, Pulitzer ödüllü oyun yazarı Tony Kushner tarafından kaleme alınan film, Arizona'da büyüyen ve film yapma tutkusu kazanan bir genci konu alıyor.

    İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Arizona'da büyüyen Sammy Fabelman adında bir genç, ailesini sarsan bir sırrı keşfeder ve aile dertleriyle mücadele ederken aradığı desteği sinemada bulur. Çok küçük yaşta sinemanın büyüsüne kapılan Sammy, filmlerinin gücünün gerçeği görmesine nasıl yardımcı olacağını araştırırken giderek sinemayı hayatının merkezine koymaya başlar.

    Filmde Sammy karakterine Gabriel LaBelle hayat verirken; Sammy'nin sanatla ilgilenen annesini Michelle Williams, bir bilim insanı olan babasını ise Paul Dano canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca, Sammy'nin hayatında önemli bir yeri olan, onun sinema tutkusunda önemli bir rol üstlenen Bennie amca rolüyle Seth Rogen de var. Filmdeki tüm karakterler, tıpkı hikayenin kendisi gibi Spielberg'ün gerçek aile üyelerinden izler taşıyor.

    "The Fabelmans" sinemalarda izleyicileri bekliyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top