Hesabım
    ABD Box Office: "M3GAN"dan Büyük Açılış, "Avatar 2" Yükselmeye Devam Ediyor

    "Avatar 2" Amerika gişesinin zirvesinde kalmaya devam ederken, "M3GAN"ın hasılatı beklentileri aştı!

    Beyazperde

    Universal ve Blumhouse'un katil bebek temalı korku filmi "M3GAN" Amerika gişesinde 30.2 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza attı. Filmin ilk hafta sonunda 17 - 20 milyar dolar kazanması bekleniyordu ancak "M3GAN", vizyondaki ilk gününde 11.4 milyon dolar kazanarak beklentilerin üstüne çıkacağının sinyalini vermişti.

    Amerika dışından da 14.8 milyon dolar kazanan filmin yapım maliyeti yalnızca 12 milyon dolar. "M3GAN" her iki şirket için de kârlı bir film olacağını şimdiden ortaya koydu, üstelik filmin henüz vizyona girmediği pazarlar da var. Ülkemiz de bunlardan biri, "M3GAN" Türkiye'de 13 Ocak Cuma günü vizyona giriyor.

    "M3GAN"ın önemli bir diğer başarısı ise, 10 yılı aşkın bir süre sonra ilk kez, yeni yılın ilk haftasında 30 milyon doların üstünde açılış yapmış olması. Normalde yılın ilk haftası gişe oldukça durgun oluyor, "Avatar 2"nin bu hafta sonunda, %33'lük bir düşüşle sadece 45 milyon dolar hasılat etmesi de bunun bir göstergesi.

    Hala gişenin zirvesinde olan ve Kuzey Amerika'daki hasılatı 517 milyon dolara ulaşan "Avatar 2"nin dünya çapındaki toplam hasılatı 1.7 milyon doları aştı. Film, "Jurassic World"ü tahtından ederek tüm zamanların en çok kazanan 7. filmi oldu.

    Amerika gişesinin 3. sırasında "Puss in Boots: The Last Wish" (Çizmeli Kedi: Son Dilek) var. Hafta sonunda 13.1 milyon dolar kaznan filmin toplam hasılatı 90 milyon dolara yaklaşıyor. Dördüncü sırada, başrolünü Tom Hanks'in üstlendiği "A Man Called Otto" 4.2 milyon dolarla yer alırken; beşinci sırada 3.4 milyon dolar hasılatla, vizyondaki 9. haftasını geçiren "Black Panther: Wakanda Forever" yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top