Hesabım
    James Cameron, Avatar Devam Filmlerini Çekeceğini Doğruladı

    "Avatar 2"nin büyük başarısı, 4. ve 5. filmlerinin planlandığı gibi çekilmesinin önünü açtı.

    .

    James Cameron, "Avatar: The Way of Water"ın kârlı olduğunu ve devam filmlerinin planlandığı gibi gerçekleşeceğini doğruladı. Cameron ve Disney, 2009 yapımı "Avatar" için toplamda 4 devam filmi üstüne anlaşmış olsalar da, 4. ve 5. filmlerinin çekilip çekilmeyeceği, 2. filmin gişedeki başarısına bağlıydı. "Avatar 2"nin muazzam gişe başarısı, planların yürürlükte kalmasını sağladı.

    Devam filmlerinin gelip gelmeyeceği yönündeki karışıklık, "Avatar: The Way of Water"ın bütçesinin çok yüksek olduğunu ve filmin kârlı hale geçebilmesi için tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü veya dördüncü filmi olması gerektiğini söyleyen raporların ardından başlamıştı. İzleyicilerin Pandora'ya hala ilgi duyup duymadığı bilinmiyordu ve filmin gişede başarılı olsa da kârlı hale gelememe riski vardı.

    Sonuçta, filmin dünya çapındaki hasılatı 1.4 milyar doları geride bıraktığında bu şüpheler ortadan kalkmaya başladı. Filmin küresel hasılatı şu anda 1.7 milyar doları geride bırakmış durumda. Yani devam filmlerinin gelmesi için artık bir engel kalmadı. "Who's Talking To Chris Wallace?" programına katılan James Cameron, "Avatar 2"nin 1,5 milyar dolardan fazla kazandıktan sonra kârlı olduğunu doğruladı ve bunun, kalan üç Avatar devam filmini başlangıçta planlandığı gibi yapıp bitireceği anlamına geldiğini belirtti.

    "Görünüşe göre filmin şu anda sahip olduğu ivme ile önümüzdeki birkaç gün içinde kolayca kârlı hale geçecek, bu yüzden bundan sıyrılamam gibi görünüyor, diğer devam filmlerini yapmak zorunda kalacağım. Önümüzdeki altı veya yedi yıl içinde ne yapacağımı biliyorum. Mesele şu ki, iyi olacağız. Zaten hazır olan Avatar 3'ün ileriye dönük oyun planı hakkında yakında Disney'deki en yetkili kişilerle bir görüşme yapacağımızdan eminim - zaten tüm filmi çektik, şimdi tüm efekt büyüsünü yapmak için genişletilmiş post prodüksiyondayız. Avatar 4 ve 5'in ikisi de yazıldı. Hatta 4'ün bir kısmı hazır bile."

    Cameron daha önce, 4. ve 5. filmin yönetmenliğini bir başka isme devredebileceğini açıklamıştı ancak yönetmenin son açıklamasından, seriyi kimseye teslim etmeyeceği anlaşılıyor. "Avatar: The Way of Water"ın vizyon yolculuğunu 2 milyar dolar sınırını aşarak tamamlaması bekleniyor. Post-prodüksiyon sürecinde olan ve henüz resmi adı açıklanmayan "Avatar 3" ise 2024 sonunda izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top