Hesabım
    "M3GAN" 10 Günde Bütçesini Beşe Katladı!

    Blumhouse & James Wan imzalı "M3GAN" iki haftadan kısa sürede, bütçesinin 5 katını kazanmayı başardı.

    Blumhouse

    "M3GAN", Amerika gişesindeki ikinci hafta sonunda da başarısını devam ettirdi. Blumhouse ve James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster işbirliğindeki film, ABD'de 6 Ocak'ta vizyona girdi ve beklentilerin çok üstünde bir açılış hasılatı elde etti.

    Filmin ilk hafta sonunda 17 - 20 milyon dolar arası bir kazancı olacağı tahmin ediliyordu ancak "M3GAN" ilk gününde 11.4 milyon dolar kazanarak daha büyük bir başarıyı hedeflediğinin sinyalini vermişti. Sonuçta film 30.2 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza attı.

    "M3GAN"ın gişedeki başarılı yolculuğu, açılış hasılatının tek seferlik bir başarı olmadığını gösteriyor. Film ikinci hafta sonunda da 17.9 milyon dolarla gişenin 2. sırasında yer alırken, Kuzey Amerika'daki toplam hasılatını 59.7 milyon dolara çıkardı. Yapım maliyetinin yalnızca 12 milyon dolar olduğu göz önüne alınırsa filmin şimdiden büyük bir finansal başarı olduğu söylenebilir. Üstelik film, Amerika dışındaki pazarlardan da 34 milyon dolar gelir elde etti.

    2022'de, "Scream", "Nope", "Barbarian" ve "Smile" gibi korku filmlerinin Amerika gişesinde büyük başarılar sergilediğini gördük. "M3GAN", aynı zaman diliminde vizyona giren "Scream"den bile daha güçlü bir açılış sergiledi ve yılın en büyük korku filmi "Smile"ın 11 günlük hasılatını 7 milyon dolar geride bıraktı."M3GAN"ın başarısı bir şeylerin habercisiyse, 2023'ün de korku filmleri açısından bir önceki yıl kadar parlak geçeceğini umabiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top