Hesabım
    Çin, Marvel Yasağını Kaldırdı: "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" Vizyona Girecek

    Marvel filmleri 2019'dan bu yana Çin'de vizyona girmiyordu...

    Marvel Studios

    Dünyanın en büyük ikinci film pazarı olan Çin, 4 yıl sonra kapılarını yeniden Marvel studios'a açmaya hazırlanıyor. 17 Şubat'ta vizyona girecek olan "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" Çin'de de vizyona girecek. Ayırca tüm dünyada Kasım ayında vizyona giren "Black Panther: Wakanda Forever" da 7 Şubat'ta Çin sinemalarında olacak.

    Marvel filmleri her zaman yüksek gişe hasılatları elde ediyor. 2022 yılı filmlerinden "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", "Black Panter 2" ve "Thor: Love and Thunder" küresel gişede en çok kazanan ilk 10 film içinde yer aldılar ve bunu Çin'de gösterime girmeden başardılar. Şimdi Çin pazarının yeniden açılmasıyla Marvel Studios filmlerinin hasılatı çok daha yüksek olacaktır.

    Çin'in neden böyle bir yasak kararı aldığının kesin nedenleri hiçbir zaman net bir şekilde belirtilmedi, bu da hareketin arkasındaki nedene ilişkin spekülasyonların dönmesine neden oldu. Bazıları Chloe Zhao'nun kendi ülkesini eleştiren yorumlarının bu yasağa nedne olduğunu düşünürken, bazıları Çin'in kendi içeriklerine öncelik vermek istemesini gerekçe olarak öne sürdü.

    Bununla birlikte, son zamanlarda Marvel yapımlarını yasaklayan veya kısıtlayan tek ülke Çin değil. Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt de dahil olmak üzere bir dizi Orta Doğu ülkesi, stüdyo tarafından reddedilen bir dizi düzenleme talebinde bulunduktan sonra "Eternals"ın kendi sınırları içinde gösterime girmesini kısıtlamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top