Hesabım
    Steven Spielberg: "The Dark Knight" En İyi Film Oscar'ını Almalıydı!

    2009 yılında 8 dalda Oscar'a aday olan film, En İyi Film için yarışamamıştı...

    Warner Bros.

    "The Fabelmans" filmiyle En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün senaryo da dahil olmak üzere toplam 8 Oscar adaylığı alan usta yönetmen Steven Spielberg, Akademi Ödüller'inin En İyi Film kategorisinin olması gerekiği gibi genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Oscar'larda En İyi Film dalında, 2009'a kadar yalnızca beş film yarışıyordu. 2009'dan sonra en fazla on film olacak şekilde genişletilen liste, 2020'den bu yana zorunlu olarak on filmi aday gösteriyor. Böylece gişe şampiyonları "Avatar: The Way of Water" ve "Top Gun: Maverick", büyük ses getiren "Everything Everywhere All at Once" ve daha küçük bütçeli "TÁR", "Women Talking" gibi filmler kategoride kendilerine yer bulabiliyorlar.

    Oscar adaylıkları hakkında Deadline'a konuşan Spielberg, Akademi'nin iki gişe devini takdir etmesinden "gerçekten cesaretlendiğini" söyledi. Spielberg ayrıca, Akademi'nin En İyi Film kategorisini genişletmesinin katalizörü olan "The Dark Knight" filmini aday göstermemekle yaptığı korkunç hatayı kimsenin unutmasını istemiyor:

    "Birkaç yıl önce aday gösterilmesi gereken film, Christopher Nolan'ın 'The Dark Knight' filmiydi. O film bugün kesinlikle En İyi Film Adaylığını kazanırdı, bu yüzden gişe rekorları kıran bu iki filmin ilk 10 listesinde sağlam bir şekilde yer alması hepimizin kutlaması gereken bir şey."

    "The Dark Knight" 2009 Oscar'larında sekiz kategoride Oscar adaylığı almış ancak En İyi Film için yarışamamıştı. O yıl En İyi film ödülünü, toplamda sekiz ödül kazanan Danny Boyle imzalı "Slumdog Millionaire" aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top