Hesabım
    Marvel "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" ile "Avatar 2"yi Yenebilecek mi?

    Amerika gişesinde "Avatar 2"nin karşısına çıkacak ilk rakip "Quantumania" olacak.

    Disney

    James Cameron'ın "Avatar" devam filmi "Avatar: Suyun Yolu" vizyona girdiğinden bu yana Amerika gişesinin zirvesinde. Film karşısına çıkacak ilk büyük rakip, 17 Şubat'ta vizyona girecek Marvel Studios filmi "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" olacak.

    Marvel Sinematik Evreni'nin 5. fazını başlatacak olan ve Marvel Studios'un 2023 yılını açacağı film, Amerika'da federal tatil olan Presidents Day'de vizyona girecek. Dolayısıyla daha fazla izleyicinin filmi izlemek için sinema salonlarına gitmesi bekleniyor Ancak, sosyal medya ve fragman tepki ölçümleriyle birkaç günlük ön satışın kombinasyonu, filmin Amerika gişesindeki hafta sonu çıkışında 96 - 131 milyon dolar arasında bir hasılat elde edeceğinin tahmin edilmesine yol açtı.

    Bu durumda "Quantumania" vizyona girdiğine "Avatar 2"yi gişenin liderliğinden indirir ancak son dönemde vizyona giren Marvel filmlerine kıyasla oldukça düşük bir hasılata imza atmış oldu. MCU'nun 4. fazını sonlandıran "Black Panther: Wakanda Forever" Kasım ayında vizyona girdiğinde 181 milyon dolarlık bir açılışa imza atmışı. Genel olarak olumsuz yorumlar alan "Thor: Love and Thunder" Temmuz'da 144 milyon dolarla, "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" ise Mayıs'ta 187 milyon dolarla açılış yapmıştı.

    Doctor Strange devam filminin ön satış oranı da çok yüksekti ve hem bunun hem de yüksek açılış hasılatının arkasında, filmdeki olayların 2021'in gişe şampiyonu "Spider-Man: No Way Home"daki olayları takip ediyor olması etkiliydi.

    3. Ant-Man filmi de MCU'nun geleceğini belirleme açısından önemli, çünkü Marvel'ın gelecek 2 faz boyunca karşımıza çıkacak olan tehdidi Kang'ı ilk kez bu filmde göreceğiz. (Karakterin bir versiyonu Loki'nin ilk sezon finalinde de yer almıştı.) Dolayısıyla Marvel hayranlarının filme ilgisi tahmin edilenden büyük olabilir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top