Hesabım
    M3GAN'ın En Korkunç Hali Filmde Neden Yoktu?

    Allison Williams, animatronik M3GAN'ın ürperticiliğini anlattı, peki bu versiyon filmde neden yoktu?

    Blumhouse

    "M3GAN" yıldızı Allison Williams, filme adını veren katil bebeğin en korkunç hallerinin filmde yer almadığını açıkladı. Daha vizyona girmeden bile bir internet sansasyonu olan M3GAN, büyük ölçüde filmin çıkışından önce sosyal medyada oluşan heyecan nedeniylei açılış hafta sonunda Amerika gişesine hakim oldu.

    Williams filmde, M3GAN adlı yapay zekalı oyuncağı tasarlayan ve bu prototipin, yetin kalan yeğeniyle bağ kurmasını sağlayan bir robot mühendisini canlandırıyor. Williams, Jimmy Fallon'ın talk show'una katıldığında, film için M3GAN'ın birden fazla versiyonunun yaratıldığını, bunların içinde animatronik versiyonun gerçekten en korkunç olanı olduğunu belirtti.

    "M3GAN" Sonrasında İzleyebileceğiniz 13 Harika Korku - Komedi Filmi

    Animatronik M3GAN'ın göz kapaklarının sıkışmasını önlemek için gözlerinin yağlanması gerektiğini söyleyen oyuncu, bunun bebeğin rahatsız edici doğasına katkıda bulunduğunu vurguladı ve onunla olan her sahnesinde "Onun gerçek olmadığını biliyorum. Onun gerçek olmadığını biliyorum ama konuşuyor, gözlerini kırpıyor ve yüzü hareket ediyor" diye düşündüğünü söyledi.

    Bu ayrıntı, M3GAN yaratıcılarının bebeği yaratmak için pratik efektlere ağırlık verdiğini gösteriyor. Özellikle klasik korku filmlerindeki animatronik teknolojisinin köklü geçmişi göz önüne alındığında bu pek şaşırtıcı değil. Ayrıca M3GAN bir oyuncak olmak için tasarlandığından ve sonunda bir düşman haline geldiğinden, bu tür bir teknolojiyi kullanmak için mükemmel görünüyor.

    Diğer yandan, M3GAN'ın amacı, insan benzeri bir arkadaşlık sunmak olduğu için animatronik bir versiyon, kendisini bir insandan çok bir robot gibi hissetmesine neden olarak, temel işlevini yerine getirmesini zorlaştırırdı. Ayrıca, M3GAN'ın yayınlanmadan önce bu kadar çok ilgi görmesinin önemli bir nedeni de fragmanda görülen, M3GAN'ın bir cinayet silahını kaldırıp avını kovalamadan önce tuhaf ve akıcı bir koreografi sergilediği bir dans sekansıydı ve bunu bir animatronik kukla ile yapmak çok zor.

    Gişede Çarpıcı Bir Başarıya Ulaşan Korku Filmi "M3GAN"ın Devam Filmi "M3GAN 2.0" Ne Zaman Vizyona Girecek?

    Dolayısıyla film ekibi, Alison Williams'ı ürperten korkutucu animatronik M3GAN'ı filmde çok fazla kullanmadılar. Yakın çekimler için kullanılan animatronik versiyonun yanı sıra bebeğin canlanması için özenli bir CGI çalışması yürütüldü. Böylece bebek hem ürkütücü bir şekilde hareketsiz durabildi hem de dört ayak üzerinde tam hızda koşma yeteneğine sahip oldu.

    Katil bebek hikayeleri üzerine çok fazla yeni bir söz söylemeyen film büyük ölçüde yeni nesil izleyicilere hitap etmesi için yapıldı, hatta filmin korku dozu 13+ derecelendirmesini alabilmesi için düşürüldü. Filmin gişe başarısı göz önüne alındığında, kendisini tamamen yeni hissettiren ve gelecek neslin eğlenmesi için yaratılan katil bebeği üretmek için çeşitli efektlerin birleşiminden yararlanmak doğru bir seçim olmuş gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top