Hesabım
    Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filmi "Kuru Otlar Üstüne"den İlk Görsel!

    Nuri Bilge Ceylan’ın "Kuru Otlar Üstüne’" isimli yeni filminden ilk fotoğraf yayınlandı.

    .

    Nuri Bilge Ceylan'ın büyük bir merakla beklenen yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne"den ilk görüntü yayınlandı. Senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu'nun yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici rol alıyor.

    Film, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'i konu alıyor. Samet, meslektaşı Kenan'la birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanınca, içine düştüğü çetin hayattan kurtulma umudunu tamamen kaybeder. Ancak kendisi de öğretmen olan Nuray ile tanışması, bu endişesini yenmesine yardımcı olabilir...

    Nuri Bilge Ceylan en son beş yıl önce "Ahlat Ağacı" filmini, yine Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazmış ve yönetmişti. Film, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı. Ceylan bir önceki filmi "Kış Uykusu" ile 2014 yılında Altın Palmiye'yi, 2008'de ise "Üç Maymun" ile En İyi Yönetmen ödülünü almıştı. "Kuru Otlar Üstüne" filminin dünya prömiyerini Cannes'da yapması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top