Hesabım
    Netflix, Disney+ ve MUBI Deprem Sonrası Sessizliklerini Bozdu

    Dijital platformlar, sosyal medyada kendilerine yönelen yoğun tepkilerin ardından yardım kampanyalarına yaptıkları destekleri açıkladılar.

    Beyazperde

    Netflix, Disney+, MUBI gibi dijital platformların, 10 ilde büyük yıkıma ve binlerce ölüme yol açan deprem felaketinden sonra, bu konuya dair herhangi bir paylaşım yapmaması sosyal medya kullanıcılarının yoğun tepkisine neden oldu. Kullanıcıların bu aboneliklerini iptal edeceklerini söylediği sayısız tepki mesajından sonra dijital platformlar yardım kampanyalarına yaptıkları bağışları açıkladılar, ancak tepkiler dinmiş değil.

    Netflix Türkiye, "ilk andan itibaren destek için ekip olarak çalışıyoruz" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaparak "Şu ana kadar 6 milyon TL tutarındaki bağışı sektördeki partnerlerimiz aracılığıyla yardım kuruluşlarına ulaştırdık. Buna ek olarak tüm dünyadaki çalışanlarımızın kişisel bağışlarına da şirketimiz iki katını da ekleyerek destek olmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

    Ayrıca platformda 10 Şubat Cuma günü yayınlanacak olan Nejat İşler başrollü "İyi Adamın 10 Günü" filminin yayın tarihini, henüz belli olmayan ileri bir tarihe erteledi.

    Disney+ Türkiye de bir destek mesajı yayınlayarak "Yardımlarımızı düzenlediğimiz bağış kampanyasıyla tüm dünyadaki Disney çalışanlarının da katılabileceği şekilde genişlettik" ifadelerine yer verdi. Platform ayrıca, ilerleyen günlerde Disney+ marka elçileriyle birlikte FOX yayınları aracılığıyla bir yardım kampanyası yapacağını duyurdu. 10 Şubat'ta yayınlanması planlanan "Alice Müzikali" de ertelendi.

    Sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine destek ve yardım mesajı paylaşan bir diğer dijital platform da MUBI oldu. MUBI, diğer platformların aksine depremin gerçekleştiği gün bir başsağlığı mesajı yayınlamıştı. Dün ise, Türkiye'de bu yıl elde edilen tüm gelirin AHBAP Derneği'ne bağışlandığı açıklandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top