Hesabım
    "Çizmeli Kedi: Son Dilek" Gişede Hızla Büyüyor

    Büyük beğeni toplayan animasyon film dünya çapında büyümeye devam ediyor.

    Dreamworks

    "Çizmeli Kedi: Son Dilek", büyük yapımları geride bırakarak gişedeki hakimiyetini sürdürüyor. 2011 yapımı "Çizmeli Kedi"nin devamı ve Shrek serisinin bir yan ürünü olan "Çizmeli Kedi: Son Dilek", dokuz canından sekizini kaybeden ve Çizmeli Kedi'nin dostlarıyla birlikte Dilek Yıldızı'nı bulmak için çıktığı macerayı anlatıyor.

    Film vizyona girdiği andan itibaren büyük bir eleştirel beğeniyle karşılandı ve hem Amerika gişesinde hem de diğer pazarlarda seyircilerden büyük ilgi gördü. Filmin Kuzey Amerika'daki toplam hasılatı şu anda 159 milyon dolara ulaştı, küresel hasılatı ise 394 milyon 591 bin dolar. Bunun sadece birkaç gün içinde 400 milyon dolar sınırına ulaşması bekleniyor.

    Yaklaşık 90 milyon dolar bütçeli "Çizmeli Kedi: Son Dilek" böylece, DC Studios'un seyirciyle buluşan son filmi "Black Adam"ın hasılatını geride bırakarak, gözünü "Eternals", "Dune" gibi büyük bütçeli filmlerin konumuna dikti. Filmin kısa süre içince bu yapımların 400 milyon doların biraz üstünde olan küresel hasılatını geride bırakacağı tahmin ediliyor.

    Film, 2011 yapımı orijinal filmin 554 milyon dolarlık küresel hasılatına ulaşabilecek mi bilmiyoruz, ancak süper kahraman filmlerini geride bırakıyor olması büyük bir başarıya işaret ediyor. Ülkemizde 27 Ocak'ta vizyona giren "Çizmeli Kedi: Son Dilek" ilk hafta sonunda 135 bin 346, üç haftada ise toplam 507 bin 70 seyirciye ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top