Hesabım
    Altın Portakal Direktörleri, Berlin Film Festivali'nin Deprem Konusundaki Tutumunu Eleştirdi

    "Açılış töreni Ukrayna ile başladı, Ukrayna ile bitti. Türkiye'den bahsedilmedi."

    .

    6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketlerinin Berlin Film Festivali'nde herhangi bir şekilde yankı bulmaması Variety ile konuşan Antalya Altın Portakal Film Festivali direktörleri tarafından eleştirildi.

    Altın Portakal başkanı Ahmet Boyacıoğlu, Berlin Film Festivali'nin açılış töreninde bu felakete dair bir söz söylenmediğini "Festivalin açılış töreni Ukrayna ile başladı, Ukrayna ile son buldu ve İran'a değinildi. Ama Türkiye'den bahsettiklerini hiç sanmıyorum" ifadeleriyle dile getirirken, Başak Emre "Ben buradayken bir toplantı depremden bahsetmeden başlarsa, özellikle moralim bozuluyor. Ve ne yazık ki bu oluyor, ayrıca sosyal medyada destek hissetmiyoruz" dedi.

    İkili ayrıca festivalin, son verilere göre 40 binden fazla insanın ölümüne yol açan deprem felaketinden önceki tutumuna da değindi. Ahmet Boyacıoğlu, "Dürüst olmak gerekirse Avrupa şu anda Türkiye ile pek ilgilenmiyor. Biz bir şekilde yabancıyız" dedi ve Berlin seçkisinde deneysel yönetmen Burak Çevik'in ironik bir şekilde "Forms of Forgetting" (Unutma Biçimleri) olarak adlandırılan filmi dışında bir film bulunmadığına dikkat çekti. Boyacıoğlu ayrıca Berlinale'de "tek bir Türk jüri üyesi olmadığını" da belirtti.

    Berlin Film Festivali ise açılış töreni davetiyesinin, Türkiye'deki deprem yardımı çabaları için insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar'a bağış yapmaya yönelik yazılı bir çağrı içerdiğine dikkat çekti.

    Kaynak: Variety

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top