Hesabım
    Russell Crowe'un Vatikan'ın Baş Şeytan Kovucusuna Hayat Verdiği "Şeytanın Düşmanı" Filmine İlk Bakış

    Filmin hikayesi, Vatikan'ın gerçek şeytan çıkarma uzmanının dava dosyalarına dayanıyor.

    Russell Crowe'un başrolünü üstlendiği doğaüstü korku filmi "Şeytanın Düşmanı"ndan (The Pope's Exorcist) kısa bir tanıtım videosu yayınlandı. Oscar ödüllü Crowe filmde, gerçek hayatta Vatikan'ın Baş Şeytan Kovucusu olarak görev yapan Peder Gabriele Amorth'a hayat verdi. "Şeytanın Düşmanı" filminin konusu ilhamını Amorth'un şeytani dava dosyalarından alıyor.

    Korku hayranları heyecanla ilk fragmanı beklerken, fragman öncesinde yayınlanan kısa tanıtım videosu Russell Crowe'un karakterini ilk kez gün ışığına çıkardı. Klipte, Amorth'un Katolik Kilisesi'ndeki rolü ve otuz yılı aşkın bir süre boyunca binlerce şeytan çıkarma ayini gerçekleştirdiği vurgulanıyor.

    Amorth, kanıtlanmamış şeytani kötülüğe karşı savaşan işinin doğası nedeniyle tartışmalı bir figürdü. Kendi tartışmalı yöntemleri ve teorileriyle tanınan ünlü şeytan kovucular Ed ve Lorraine Warren ile yaklaşık olarak aynı zamanlarda çalıştı. Warren'lara benzer şekilde, Peder Amorth da çalıştığı davaları belgeledi.

    Tanıtım videosu, Kilise'nin şeytanın varoluşunda oynadığı rolü de ima ediyor. Katolik Kilisesi, iblislerin varlığı, kötülük kavramı ve cehennem gibi kavramlar konusunda her zaman sallantılı bir duruş sergilemiştir. Kilisede şeytan kovucu olup olmadığı sorusunun cevabı kime sorduğunuza bağlı olarak değişir. Günümüzde Kilise'nin dehşeti kendi kendisine açtığı yaralardan gelse de "Şeytanın Düşmanı", gerçek dünyanın karanlık sırlarını aydınlatmaya çalışırken, Katolik dininin şeytani ele geçirme konusundaki duruşunun en zorlayıcı yönlerini keşfetmeye yönelik bir yolculuğa çıkıyor.

    Russell Crowe'a Ralph Ineson, Alex Essoe ve Franco Nero gibi isimlerin eşlik ettiği "Şeytanın Düşmanı" 5 Mayıs'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top