Hesabım
    "Knives Out" Yönetmeni Rian Johnson, Dijital Platformların İptal Trendini Eleştirdi

    Knives Out devam filmleri için Netflix'le anlaşan yönetmen iptal politikalarının "korkunç" olduğunu söyledi.

    .

    Dijital yayın platformlarının son dönemde giderek artan ve çok tartışılan iptal politikaları hakkında yorum yapan son isimlerden biri senarist ve yönetmen Rian Johnson oldu. Johnnson dijital yayıncılık dünyasına yabancı bir isim değil, çünkü kendisine En İyi Özgün Senaryo Oscar adaylığı kazandıran "Knives Out" devam filmleri için 2021 yılında Netflix'le anlaştı.

    İlk devam filmi, "Glass Onion: A Knives Out Mystery", geçtiğimiz Aralık ayında Netflix'te prömiyerini yaptı ve ilk film kadar olmasa da eleştirel beğeni toplamaya devam etti. Johnson'ın yazıp yöneteceği sıradaki film de Netflix'te yayınlacak ancak o bile internet yayıncılığındaki son gelişmelerden endişe duyuyor.

    The Hollywood Reporter ile yaptığı bir röportajda Johnson, platformların TV şovlarını ve filmleri iptal etmek yönündeki giderek artan eğilimi hakkında konuştu. Aynı zamanda Peacock ile Natasha Lyonne başrollü polisiye gizem dizisi "Poker Face" için çalışan Johnson, bu trend karşısında yaratıcı ekiplerin nasıl olumlu kalabileceğine yönelik endişelerini dile getirdi:

    "Korkunç. Yaygın bir uygulama haline gelmesi berbat ve rezaleti artırıyor. İş tarihinde, korkunç şeylerin sürekli bir evrimi olmuştur. Bir şeyler yapan biri olarak yapabileceğiniz tek şey, nihayetinde bir şey yaparsanız, bunun izleyicisini bulacağı fikrine inanmaktır."

    Sık sık yapılan yayın iptalleri hem izleyicileri hem de yaratıcıları endişelendiriyor. Netflix, Disney+, Paramount+ ve HBO Max son zamanlarda endişe verici bir oranda dizi ve filmi iptal etti, üstelik bunların arasında hali hazırda tamamlanmış projeler de bulunuyordu. "Batgirl" ve "1899" son dönemin en tartışmalı iptallerinden ikisiydi. Ancak bu iptallerin arasında, "The Last of Us" ve "Wednesday" de dahil olmak üzere rekor kıran, eleştirmenlerce beğenilen yeni dizi ve filmler de ortaya çıktı. Sonuç olarak, çoğu kişi gelecekte dijital platformlarla ilgili ne bekleyeceğini bilmiyor.

    Bu nedenle Johnson'ın açıklaması, bu durumun nereye gittiğini özetliyor gibi görünüyor. İptallerin düzenli hale geliyor olması bir yandan korkunç olsa da, bu gerçekten iş dünyasının bir evrimi ve muhtemelen devam edecek. Ekonominin durumu, artan maliyet düşürme çabaları, nicelikten çok kaliteye yeniden odaklanma ve rekabet ile birlikte iptaller olmaya devam edecek. Bununla birlikte, içerik oluşturucular projelerinin izleyici bulacağına inanarak çalışmalarına devam etmek zorunda kalacaklar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top